Crna kronika
VIKEND-AKCIJA

Pijani vozači na udaru policajca
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.
OSIJEK - Kako bi suzbili vožnju pod utjecajem alkohola prometni će policajci PU osječko-baranjske u subotu i nedjelju, na području cijele županije provoditi pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača. U zadnjim minutama četvrtka, oko 23.40 sati, prometni su policajci u Đakovu zaustavili automobil kojeg je vozio 21-godišnjak. Obavljenim alkotestom utvrđeno je kako je mladić upravljao automobilom s 0,83 promila alkohola u krvi. Mladić je odmah isključen iz prometa te ga očekuje odgovarajuća prijava. Osim novčane kazne čeka ga i zabrana vožnje vozilima "B" kategorije od najmanje mjesec dana.
Ista će se akcija odvijati i u drugim slavonskim županijama. Iz Policijske uprave požeško-slavonske sudionike u prometu pozivaju da, ako konzumiraju alkohol, ne upravljaju vozilima. Ako vozač ignorira ovo upozorenje može se dogoditi tragedija poput one od prije nekoliko dana na istarskom ipsilonu kada je pijana vozačica, vozeći automobil u suprotnom smjeru, prouzročila dva sudara i pri tome usmrtila jednu osobu. Riječ je o pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, 36-godišnjoj Veri Begić Blečić. Bivša višestruka prvakinja Hrvatske u bacanju diska s 1,81 promila alkohola u krvi ušla je u suprotan trak istarskog ipsilona i ubrzo se sudarila "retrovizorima" s automobilom čiji je vozač vozio u pravom smjeru. Begić nije zaustavila vozilo, nego je nastavila s vožnjom da bi kod mosta Mirna udarila u središnju ogradu, nakon čega se automobil odbio i udrio u Peugeot 41-godišnjaka koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozač je poginuo na mjestu nesreće, dok su njegova supruga, dijete, kao i pijana 36-godišnjakinja lakše ozlijeđeni. Begić Blečić je i ranije skrivila neseću u pijanom stanju. Sada joj predstoji suđenje i vjerojatni odlazak u zatvor.
Policija će na slavonsko-baranjskim cestama pojačano kontrolirati promet prije svega u večernjim satima kada postoji opasnost od pijanih vozača na cesti. Zabrinjava velik broj pijanih vozača koje policija tijekom vikenda zaustavlja na cestama. Kazne prema svemu sudeći nisu dovoljno velike, jer mnogi vozači nemaju respekta. Možda je vrijeme da se razmisli o drastičnijim kaznama za vozače koji vole zaviriti u čašicu.M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike