Sport
ZORAN ZEKIĆ:

Bjelica neće od nas dobiti rođendanski poklon
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Trener Osijeka Zoran Zekić konačno može bar malo uživati u "svojih ruku djelu". Osijek dobro izgleda na početku sezone pa na drugi prvenstveni derbi u Maksimir putuje kao vodeća momčad prvoligaške karavane. Rijetko je bilo tako vedro ozračje kada se išlo na noge Dinamu. Međutim, dobre igre ovog ljeta, ali i to kako je Osijek u posljednja četiri susreta u Maksimiru uvijek prvi zabio i dvaput pobijedio te da je trenutačno najefikasnija momčad lige, dobri su temelji za lov na još jedan kvalitetan rezultat protiv Dinama.
- Volim sve te silne podatke koje vi izvlačite, ali oni sigurno nemaju nikakvog utjecaja na ono što će se večeras događati na maksimirskom stadionu. Ovo je posve nova utakmica, a isti takav je i Dinamo. Igraju drukčije, pragmatičnije, europskije rekao bih, znaju mijenjati ritam, više ne pate od toga da imaju veliki posjed lopte. Bit će to zahtjevna utakmica u kojoj moramo biti na vrlo visokoj razini. Najveći je to test za nas u dosadašnjem dijelu sezone. Neću reći kako su ovi dosad bili lagani, ali gostovati kod Dinama uvijek je poseban izazov - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.
Ipak, Osijek dolazi kao lider pa se tako se treba i postaviti u tom susretu.
- Imamo obvezu predstaviti se kao ozbiljna momčad i pokazati kako rezultati koje postižemo nisu samo kratkotrajni bljesak. Moramo pokazati svoju snagu. U prijašnjim nastupima pokazali smo kako se može igrati tamo. Ideja će biti ista, nikako se nemamo namjeru orijetnirati samo na obranu. Naravno, moramo biti kompaktni i koncentrirani, ali i spremni iskoristiti neke slabosti koje smo uočili u igri Dinama.
Puno se priča i o "trenerskom obračunu" dvojice Osječana. Nekada davno Zekić i Bjelica bili su suigrači u bijelo-plavom dresu. - Davno je to bilo. Dugo nisam vidio Nenada i baš se veselim susretu. U igračko vrijeme on je već bio vedeta i nositelj momčadi kada sam se ja tek motao oko prve momčadi kao golobradi mladić. Moram reći kako je on tada bio jedan od rijetkih starijih igrača koji se ponašao sasvim normalno.
Nenad Bjelica će uskoro, 20. kolovoza, proslaviti 47. rođendan. Može li mu Osijek pokvariti slavlje?
- Neka se za rođendan nagradi plasmanom u Ligu prvaka, a ne pobjedom nad nama. Čestitam mu na svemu što je napravio s Dinamom u Europi, ali se nadam kako mi za njega večeras nismo pripremili nikakve rođendanske poklone - zaključio je trener Osijeka. D.Keler
Zoran Zekić

trener NK-a Osijek

Neka se Bjelica za rođendan nagradi plasmanom u Ligu prvaka, a ne pobjedom nad nama. Nadam se kako mi za njega večeras nismo pripremili nikakve rođendanske poklone
TKO JE NAJBRŽI?
Zoran Zekić u svom kadru ima nekoliko vrlo brzih igrača, a još uvijek nije utvrđeno tko je od njih najbrži. Zanimljiv odgovor ponudio je na pitanje koliko Ezekiel Henty trči na 100 metara.

- To je nepoznato jer nikada nije istrčao tu dionicu - sa smiješkom je odgovorio trener, pa dodao:

- Nije on jedini brzanac. Imamo ih mi još, iznenadili biste se brzinom pojedinih igrača. Problem je što oni taj svoj atribut na utakmici ne iskazuju do kraja. Prije svih tu mislim na Alena Grgića. Brzinska svojstva Erosa Grezde dobro su poznata. Henty je tu negdje.

Bilo bi baš zanimljivo vidjeti utrku na 100 metara njih trojice, eto zanimljivog materijala za klupskog glasnogovornika Marija Mihića i njegovu zanimljivu klupsku emisiju Bijelo-plavi jedanaesterac.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike