Kultura
SEMINAR ZAGREBAČKE SLAVISTIČKE ŠKOLE

Čak 65 polaznika u Dubrovnik dolazi iz dvadesetak država svijeta
Objavljeno 15. kolovoza, 2018.
U ponedjeljak, 20. kolovoza, u Dubrovniku počinje dvotjedni 47. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole. U radu će sudjelovati inozemni studenti slavistike i kroatistike te sveučilišni nastavnici kojima su hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes. Na ovogodišnjemu hrvatskom seminaru sudjelovat će 65 polaznika koji dolaze iz dvadesetak država, a među njima su i polaznici iz Južne Koreje, Australije, Velike Britanije i SAD-a.
Polaznici će usavršavati svoje znanje hrvatskoga jezika, obrađivati lingvističke, književne i komparatističke teme te pojedina područja hrvatske povijesti. Studenti će također slušati tematski ciklus predavanja koji se koncentrira oko središnje teme Metafore u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi. Predavači će biti Krešimir Bagić, Tomislav Bogdan, Lana Molvarec, Jadranka Brnčić, Tea Rogić-Musa, Tvrtko Vuković, Tatjana Jukić, Leo Rafolt, Ljiljana Šarić, Mateusz-Milan Stanojević, Mario Brdar, Ida Raffaelli i Goran Tanacković Faletar.

Bit će prikazan ciklus hrvatskoga filma i organiziran posjet dubrovačkim znamenitostima, a polaznici će pogledati i dvije predstave na Dubrovačkim ljetnim igrama. Posebni su gosti književnici Krešimir Bagić i Miroslav Mićanović, filmski redatelj Miroslav Sikavica i teatrolog Leo Rafolt. N. Vek.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

O MAUROVIĆU U MSU

Erotski i pornografski stripovi

2

DAMIR ZLATAR FREY, REŽIRA “OTHELLA” U HNK-u U OSIJEKU

Naučio sam se boriti jer svaki mi novi projekt omogućava preživjeti

3

USPJESI MLADIH VIOLINISTA GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA

Ana Krstin: Osjećala sam se veselo, a povratak je bio ispunjen zadovoljstvom