Kultura
SEMINAR ZAGREBAČKE SLAVISTIČKE ŠKOLE

Čak 65 polaznika u Dubrovnik dolazi iz dvadesetak država svijeta
Objavljeno 15. kolovoza, 2018.
U ponedjeljak, 20. kolovoza, u Dubrovniku počinje dvotjedni 47. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole. U radu će sudjelovati inozemni studenti slavistike i kroatistike te sveučilišni nastavnici kojima su hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes. Na ovogodišnjemu hrvatskom seminaru sudjelovat će 65 polaznika koji dolaze iz dvadesetak država, a među njima su i polaznici iz Južne Koreje, Australije, Velike Britanije i SAD-a.
Polaznici će usavršavati svoje znanje hrvatskoga jezika, obrađivati lingvističke, književne i komparatističke teme te pojedina područja hrvatske povijesti. Studenti će također slušati tematski ciklus predavanja koji se koncentrira oko središnje teme Metafore u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi. Predavači će biti Krešimir Bagić, Tomislav Bogdan, Lana Molvarec, Jadranka Brnčić, Tea Rogić-Musa, Tvrtko Vuković, Tatjana Jukić, Leo Rafolt, Ljiljana Šarić, Mateusz-Milan Stanojević, Mario Brdar, Ida Raffaelli i Goran Tanacković Faletar.

Bit će prikazan ciklus hrvatskoga filma i organiziran posjet dubrovačkim znamenitostima, a polaznici će pogledati i dvije predstave na Dubrovačkim ljetnim igrama. Posebni su gosti književnici Krešimir Bagić i Miroslav Mićanović, filmski redatelj Miroslav Sikavica i teatrolog Leo Rafolt. N. Vek.
Možda ste propustili...

KAMIL KUSY ‘’INTERAKTIVNI OBLIK DENDRONA’’

Poljski umjetnik je u Osijeku predstavio svoju interaktivnu skulpturu

MEĐUNARODNO SKLADATELJSKO NATJECANJE NEW NOTE – CROATIA

Prva nagrada skladbi "Psi" Watarua Mukaija

4. FESTIVAL SOLA - ZADARSKI MONOPLAY

Solo izvedbe svjetskih umjetnika

Najčitanije iz rubrike