Mozaik
U NEDJELJU, 19. KOLOVOZA, NA LAUDATO TV

Spektakl suvremene duhovne glazbe
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
U četvrtom veličanstvenom izdanju ovaj veliki proljetni spektakl suvremene duhovne glazbe pokazao je želju i podršku mnogih Laudato televiziji, velikom medijskom projektu u Hrvatskoj, obiteljskoj televiziji koja promiče kršćanske vrijednosti. Karte su rasprodane dva tjedna prije koncerta, a više od 6500 ljudi u prepunoj dvorani pjevalo je i slavilo dva i pol sata i pokazalo da sljedeće godine susret mora biti u znatno većoj dvorani. Na koncertu, koji je organiziran za podršku djelovanju Laudato televizije, 29 pjesama izvelo je 13 izvođača, koji okupljaju 125 talentiranih pjevača i glazbenika. Tehničku izvrsnost realiziralo je 175 suradnika Laudata.
I ovogodišnji koncert pokazao je vjerničku dušu hrvatskog čovjeka. Susreli su se u Ciboni pogledi Uskrsloga i srca. Reakcijama i odazivom publika je Laudato televiziji i 'Progledaj srcem' poručila: Hvala što postojite! Hvala što nas vraćate Kristu i što nam donosite Isusa! Zato u nedjelju, 19. kolovoza, u 14:30 pogledajte ovaj predivan susret.
Prvi izvođači na koncetu bili su mladi iz zajednice Cenacolo. Željni nasljedovati duh dvanaest Isusovih apostola, dvanaest članova Cenacola, šest djevojaka i šest mladića, od kojih je devet iz njihove kuće u Vrbovcu, a troje iz Međugorja, izvelo je plesnu koreografiju na pjesmu Nitko kao Ti. Plesne korake Cenacola pratila su tri prateća vokala iz zbora Mihovil: Mirjana Cokarić, Juliana Vujević i Stjepan Sekelez. Cenacolovci su za tu izvedbu sami izradili bijele kostime, u želji da njihove geste i pokreti budu izraz molitve Bogu. Scifidelity Orchestra izveo je kompilaciju gospel-pjesama: Down by the River, Oh happy day, Amazing Grace, Joshua fit the battle i When the Saints. Splitski sastav VIS Mihovil izveo je Odlučio sam slijediti Krista i Djeluj kroz mene.
Pjesme Ime ti je Sveti i Spasenja moć izveo je Zvonimir Kalić.Duet Marina Periša i Josipa Kežića izveo je pjesmu Isus Krist je rek'o. Tragom obraćenja Ante Casha, autora pjesme Vakula je reko, Periš je rekao kako je obratio/obradio tu njegovu pjesmu. Na tu glazbenu matricu Kežić i Periš napisli su stihove: Uzmi svoj križ, ne boj se i znaj, to je put ka nebu, karta za raj. Ti Petru daš križ, on tebi da ključe, uđi u nebo, pravac uskrsnuće. Kada umrem bit ću živ, jer ja više nisam kriv. Otkupio me križ i znam da bit ću rođen za nebo – Isus Krist je rek'o. Prognoza te pjesme je da sviće novo, uskrsno jutro, uz poruku: Misa, evanđelje, to je suho zlato, živi uskrsnuće. Fra Ivan Matić i sestre Palić izveli su Brate moj i Prečisto srce Marijino. Marijinu pjesmu publika je osobito glasno i puna srca popratila svojim glasovima, očito osvjedočena u zagovor i pratnju Majke Marije u svom životu. Još jednu pohvalu Majci otpjevale su sestre Palić, pjesmu Reci Marijo i Voda izvire.Fra Marin Karačić pjevao je Obećanje i Ti si mene prvi ljubio.
Jasminka Knežević
Prvi izvođači na koncetu bili su mladi iz zajednice Cenacolo
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike