Sport
NOVI STADION I KAMP ŠKOLE NK OSIJEK

Kronologija Pampasa
Objavljeno 30. srpnja, 2018.
Veljača 2016.
Ivan Meštrović i mađarski ulagači na čelu s Lörinzom Mészárosem ulaze u NK Osijek i spašavaju ga od sigurne propasti. Već na tom prvom inauguracijskom govoru u hotelu Osijek predsjednik Uprave NK-a Osijek Ivan Meštrović najavio je gradnju kampa Škole NK-a Osijek, a spomenuo je i želju za gradnjom novog stadiona.
Rujan 2016.
Izbor za kamp Škole nogometa pao je na veliki neuređeni prostor na Pampasu, a otvorena je i rasprava gdje bi se gradio novi stadion. U to vrijeme najbliže je bila opcija u Gradskom vrtu. Prva je ideja bila srušiti sve tribine, pa onda parcijalno graditi nove. No, to je bio samo prijedlog.
Travanj 2017.
NK-u Osijek dodijeljeno je zemljište na Pampasu kao jedinom zainteresiranom ponuđaču na javnom natječaju koji je raspisao Grad Osijek uz blagoslov Gradskog vijeća. Ubrzo je Gradsko vijeće prihvatilo rezultate javnog natječaja i omogućilo prodaju zemljišta NK-u Osijek.
Lipanj 2017.
Nakon dosta natezanja oko cijene zemljišta, čak su pale i neke kaznene prijave, NK Osijek dobio je zeleno svjetlo za kupnju zemljišta. Pojavile su se tri cijene, a na kraju je visoko procjeniteljsko vijeće u Zagrebu ocijenilo kako je procjena od 877.000 kuna (što je bila procjena povjerenstva grada Osijeka) objektivna, pa je NK Osijek po njoj ostvario vlasništvo od 15,5 hektara na kojemu će se graditi kamp Škole nogometa.
Rujan 2017.
Službeno predstavljen projekt kampa koji je u tada predstavljenom obliku trebao sadržavati osam terena za trening i jedan manji stadion s 3000 mjesta.
Prosinac 2017.
Svečano otvoreni radovi na gradnji kampa. Gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik Uprave NK-a Osijek Ivan Meštrović tom su prilikom početak radova označili simboličnim napucavanjem lopti u šumu koja je tada pokrivala to zemljište.
Travanj 2018.
Promjena plana. Nakon puno vijećanja, klub je zajedno sa stručnjacima iz raznih područja donio odluku da se uz kamp na Pampasu gradi i novi stadion. Ta je odluka usporila početak radova jer je trebalo ishoditi nove građevinske dozvole.
Srpanj 2018.
Konačno početak radova na izgradnji stadiona i kampa čiji se završetak očekuje sredinom 2020. godine.
Dalibor Keler
Možda ste propustili...

BORBA ZA PLASMAN U PRVU LIGU ODBOJKAŠICA

Višnjevčanke moraju do zlatnog seta

Najčitanije iz rubrike