Crna kronika
KOD OSIJEKA SE PREVRNUO KAMION KOJI JE PREVOZIO ŽIVOTINJE

Stotinu svinja uginulo u prikolici
Objavljeno 25. srpnja, 2018.

OSIJEK - Stotinu svinja uginulo je nakon što se kamion s prikolicom prevrnuo na osječkoj obilaznici, nedaleko od Trgovačkog centra Portanova, u ponedjeljak u ranim večernjim satima.
U 19.20 sati policija je dobila dojavu o ovoj nesvakidašnjoj prometnoj nesreći, a kamionom je upravljao 24-godišnjak. Samo pukom srećom nije došlo do težih ozljeda mladog vozača te što baš u tom trenutku nitko nije naišao na tom izuzetno prometnom dijelu osječke obilaznice kod najvećeg osječkog trgovačkog centra.


- Kamion s prikolicom u kojoj su se nalazile svinje kretao se od sjeverozapadnog odvojka zapadne osječke obilaznice na južnu obilaznicu. Dolaskom do raskrižja vozač je zbog neprilagođene brzine u zavoju udesno izgubio nadzor nad vozilom i došlo je do prevrtanja na lijevi bok i klizanja teretnog vozila. Kamion je potom udario u betonski rubnjak te metalnu odbojnu ogradu gdje se zaustavio. Vozač je vozilom Hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su mu ozljede okarakterizirane kao lakše. Na mjesto događaja izišla je služba za zbrinjavanje uginulih životinja te ovlašteni veterinarski inspektor - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.


Iako je na mjesto nesreća dovezena specijalna dizalica, ona nije mogla ispraviti kamion, već su pozvani traktori koji su preokrenuli vozilo s prikolicom na kotače. Oko sto svinja je u nesreći uginulo, a oko 80 koje su preživjele pretovareno je u drugo vozilo.
Prema neslužbenim informacijama, jedna svinja nekako je ispala iz kamiona, no ubrzo je uhvaćena i utovarena u drugo vozilo. Ipak stotinjak svinja, koje su padale jedna po drugoj, nisu preživjele.
U vremenu od 21.30 do 4.27 sati za sav je promet bio zatvoren sjeverni trak osječke južne obilaznice. Slijedi utvrđivanje kolika je zapravo nastala šteta na vozilu te za uginule svinje.S.Lacić

 
DVA SUDARA NA POŽEŠKOM PODRUČJU
Dvije prometne nesreće dogodile su se u ponedjeljak na požeškom području. U Ulici Stjepana Radića u Vidovcima, oko 17.20 sati, 65-godišnji se vozač VW-om, zbog nedržanja razmaka, zabio u stražnji dio zaustavljenog Volkswagena kojim je upravljao 24-godišnjak, a koji se zaustavio jer je i ispred njega bilo zaustavljeno treće vozilo. U Njemačkoj ulici u Požegi 48-godišnja vozačica Lexusa, zagrebačkih registracija, izazvala je prometnu nesreću tako da je u njezin automobil Peugeotom, slavonskobrodskih registracija, udarila 22-godišnja vozačica.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike