Crna kronika
OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBOJSTVA ISPITAN I PUŠTEN NA SLOBODU

Nije mu određen zatvor jer je invalid
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
SLAVONSKI BROD
Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu obrazložilo je odluku kojom 50-godišnjeg muškarca pušta na slobodu iako je nakon istrage osumnjičen za pokušaj ubojstva 28-godišnjaka.
- S obzirom na to da se radi o okrivljeniku koji je osoba s tjelesnim nedostacima, odnodno invalidu, istražni zatvor prema takvoj osobi može se odrediti iznimno te je u ovom slučaju doneseno zakonski utemeljeno rješenje kojim se svrha određivanja istražnog zatvora može ostvariti mjerama opreza. Mjere opreza zamjenjuju su istražnim zatvorom u slučaju nepridržavanja istih - priopćilo je odvjetništvo. Nakon što je 50-godišnjak ispitan, odvjetništvo u Slavonskom Brodu donijelo je rješenje o određivanju mjera opreza kojim mu je zabranjeno približavanje 28-godišnjaku, kao i uspostavljanje ili održavanja veze s mladićem. Uz to ima obvezu redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu.
Podsjetimo, 50-odišnjaka odvjetništvo sumnjiči da je 16. srpnja oko 19.45 sati u Slavonskom Brodu, nakon svađe i fizičkog sukoba na ulici između njegovog sina i 28-godišnjaka, s namjerom da ubije 28-godišnjaka, automobilom krenuo prema njemu, pri čemu je automobilom razbio vrata dvorišta. Potom se 50-godišnjak dovezao do 28-godišnjaka koji je pokušavao preskočiti zid u dvorištu i stisnuo ga automobilom, a potom kroz prozor vozačevih vrata jednom ga rukom uhvatio te iz nepoznatog vatrenog oružja potom ispalio hitac u njegovu glavu. Život upucanog mladića, koji je zadobio prostrijelnu ranu donje čeljusti i vrata, spašen je hitnom kirurškom intervencijom.S.Lacić
Najčitanije iz rubrike