Mozaik
NAVIJAČKI "ZAVJETI" ZA POBJEDU

Za naše Vatrene šišanje na nulu, "kockasti" look
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
Muškarci se šišaju na ćelavo, žene za zlato u Rusiji na duže mijenaju stajling - odijevaju samo crveno-bijele kombinacije

ĐAKOVO

Nakon što je naš najpoznatiji brk Mateo Beusan najavio da će za pobjedu Vatrenih obrijati brkove, ovih dana padaju brojni navijački "zavjeti" samo da se naša repka sa SP-a vrati kao svjetski prvak. Za to bi nacija dala sve, pa što je onda u odnosu prema tome koji brk, pramen kose, promjena looka...?! Tako se umirovljeni Đakovčanin Željko Igalac Miš "zavjetno" ošišao na ćelavo.

- Kada smo pobijedili Dansku, rekao sam si: ‘Uđemo li u finale, nebitno hoćemo li biti prvi ili drugi, ošišat ću se na nulu. I, eto, obećanje sam ispunio - kaže "novopečeni" ćelavac Miš. "Nulericu" si je obećao i pčelar Željko Tomić. "Istina, već sam prilično bez kose, no pobijede li naši u finalu, eto i mene među potpunim ćelavcima", najavljuje Tomić. I žene daju navijačke "zavjete", pa je Ankica Mandić, djelatnica đakovačke ispostave Porezne uprave, odlučila cijelih mjesec dana "ne izlaziti iz kockica i crveno-bijelih kombinacija". "Zarekla sam se na to uđe li Hrvatska među prve tri reprezentacije svijeta", kaže Ankica koja je u "kockastom" looku i jučer odrađivala svoj posao u Poreznoj,
"Pokockastila" je Hrvatska ovih dana na svakom koraku, pa su u "kockicama" i đakovački kućni ljubimci u šetnji gradom, navijačke zastavice vijorile su jučer i na kamionu smećaru komunalca "Univerzala" te drugim vozilima, đakovačka Dekerova ulica, inače poznata po brojnim zastavama u dane državnih praznika, izvješenim trobojnicama bodri Vatrene da u Rusiji pobjednički idu do kraja, do tako priželjkivanog zlata.
Inače, sve je ovih dana u znaku "kockica" u Hrvatskoj, pa je tako i kip velikog đakovačkog biskupa i mecene Josipa Jurja Strossmayera u petak ujutro osvanuo u navijačkom žaru. Ponesen navijačkom euforijom, netko od prolaznika oko uzdignute mu je desnice stavio navijački "kockasti" šal, pa se tako i kip velikog Strossmayera pridružio bodrenju hrvatske repke u finalu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, da Vatreni i iz ogleda s francuskom izabranom vrstom iziđu kao pobjednici i na oduševljenje nacije zasluženo postanu nogometni prvaci svijeta.
Suzana Župan
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN BOGAT PROGRAM OBLJETNIČKE MANIFESTACIJE

“Lisinski pleše pod maskama”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BETA SUDAR, PJEVAČICA IZ VALPOVA

Nastup na Dori za mene je čast i dat ću sve od sebe!

2

KUD DIKA IZ SLATINE OBILJEŽILO 50 GODINA RADA

Još jedan novi početak i povratak folklornoj baštini

3

TAMBURAŠKI SASTAV VRANAC

Nova pjesma “Sada zovem lopove”