Mozaik
USKORO SVJETSKO PRENSTVO

Virovitičke mažoretkinje prvakinje Europe
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
Sve koreografije osmislila je i s njima uvježbala trenerica i predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec

Nakon što su u svom gradu Virovitici, u svibnju ove godine, obranile naslov prvakinja Hrvatske, mlade virovitičke mažoretkinje, pod vodstvom trenerice Nataše Kranjec, polučile su još jedan sjajan rezultat.


Naime, Virovitčanke su osvojile zlatnu medalju na Prvenstvu Europe koje je održano u Pragu i to u kategoriji juniorke mini baton flag. Virovitičke mažoretkinje izborile su prvo mjesto u konkurenciji od čak 11 zemalja, a u samo prva dva dana otplesano je preko 600 koreografija. Kadetkinje i juniorke virovitičkih mažoretkinja natjecale su se u ukupno 12 kategorija i ostvarile izvrsne rezultate. U 11 godina postojanja Udruge virovitičkih mažoretkinja te sudjelovanja svake godine na Europskim prvenstvima, konačno je došla medalja i to ona najsjajnija. Virovitičke juniorke, Marcela Miščević, Petra Bubnjić, Noa Sever, Vanessa Maurović i Lorena Podgornik, koje su ujedno i Državne prvakinje, postale su Europske prvakinje u kategoriji mini formacija sa zastavama. Nakon titula Državnih prvakinja, koje virovitičke mažoretkinje svake godine potvrđuju na Državnim prvenstvima, medalja na Međunarodnim natjecanjima i festivalima, ova medalja i titula Europskih prvakinja poseban je odraz truda, rada, volje i ljubavi svih djevojaka, djevojčica i trenerice.

Sjajni rezultati

- U ostalim kategorijama, postignuti su sljedeći rezultati naših sudionica, kadeti solo štap Laura Počut 12. mjesto, kadeti duo štap Laura Počut i Laura Erak 11. mjesto, kadeti mini formacija štap 14. mjesto, kadeti mini formacija mix 12. mjesto, juniori mini formacija mix 10. mjesto, kadeti solo pom pon Laura Erak 15. mjesto, kadeti duo pom pon Laura Erak i Laura Počut 13. mjesto, kadeti mini formacija pom pon 13. mjesto, juniori solo pom pon Petra Bubnjić 24. mjesto, juniori trio pom pon Vanessa Murović, Petra Bubnjić i Marcela Miščević 15. mjesto, juniori mini pom pon 12. mjesto - kaže trenerica i predsjednica kluba Nataša Kranjec, koja je osmislila i uvježbala sve koreografije.
- Iznimno sam ponosna na svaku svoju djevojčicu i djevojku koje na svakom natjecanju daju najbolje od sebe, a to pokazuju i naši rezultati. Ovo što smo zajedno napravili na ovom Europskom prvenstvu u Pragu neopisivo je i nema riječi kojima bih opisala njihovu i svoju sreću nakon ostvarenih rezultata. Svaka njihova suza, bol, rad, ljubav, volja… sve se vratilo tog 6. srpnja 2018. u 22.30 kada su nas proglasili Europskim prvakinjama i kada je za moje djevojke i djevojčice zasvirala Lijepa naša u sred Praga. Ponosna sam na sve rezultate svojega tima jer u takvoj teškoj konkurenciji, gdje prolaze samo najbolji timovi Europe, biti među prvih 15 ili 10 najboljih timova je čast, a kada još osvojite i medalju, znate da ste i vi oni najbolji. Hvala našim roditeljima koji su omogućili da djeca odu na natjecanje i koji su uvijek tu za nas jer da njih nema, teško bi ostvarivali sva ova putovanja i odlaske na natjecanja - kaže Kranjec te najavljuje da vrlo brzo stiži nova natjecanja.
Potrebne donacije

- Nakon ovog prekrasnog uspjeha, slijedi kratka stanka, a u kolovozu krećemo s pripremama za Svjetsko prvenstvo mažoretkinja u Južnoafričkoj Republici, Cape Town, na koje naše djevojke putuju 18. rujna te World Cup u Zagrebu tijekom listopada. Ovu priliku bih htjela i iskoristiti da ukažem Virovitičanima i građanima Županije na važnost ovoga čime se naša djeca bave i u čemu ostvaruju tako izvanredne rezultate predstavljajući svoj Grad, Županiju i Republiku Hrvatsku diljem svijeta. Naš tim tijekom godine odlazi na dosta putovanja, od Državnih prvenstava, Međunarodnih natjecanja, Internacionalnih festivala te Europskih prvenstava, a svake druge godine i Svjetsko prvenstvo, a veliku većinu toga financiraju roditelji. Zahvalni smo Gradu, Županiji i svim tvrtkama koji nam tijekom godine pomažu, ali to nažalost nije dovoljno. Time uspijemo pokriti samo prijevoz na jedno natjecanje, a ostalo je sve na roditeljima. Moje djevojke očekuje put na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, World Cup i Grand Prix u Rusiji, što su veliki financijski izdatci te bih ovim putem zamolila sve koji su u mogućnosti, da pomognu svojim donacijama kako bi ova djeca, koja to zaslužuju i dalje mogla ostvarivati ovako prekrasne rezultate i predstavljati sve nas diljem svijeta - zaključila je trenerica ovih sjajnih mladih Virovitičanki.

Ovo je veličanstvena priča kakvu su ove sjajne, mlade Virovitičanke i zaslužile, a da je zanimanje za mažoret ples sve veći u Virovitičko-podravskoj županiji pokazuje i podatak da je u jesen prošle godine Udruga virovitičkih mažoretkinja pokrenula rad u nekoliko županijsklih mjesta pa tako i u Čačincima, gdje jako veliki broj djevojčica radi i vježba, a ovakvi rezultati pokazuju kako se u ovoj udruzi rade i koliko se može napredovati.
Vladimir Grgurić
O MAŽORETKINJAMA
Virovitičke mažoretkinje tim su koji djeluje već deset godina u četiri dobna uzrasta i članice su Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske. Rade u četiri dobna uzrasta- dječja formacija i to od 4 do 15 godina te sa seniorkama od 15 godina više. Godinama su dio Hrvatske reprezentacije.
Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike