Novosti
PU OSJEČKO-BARANJSKA:

Migranti u šumama - izolirani slučajevi
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
Nakon prošlotjednog članka u Glasu Slavonije o tome da lovci u šumama Đakovštine često susreću migrante, a koji se šume drže misleći kako će im to omogućiti što neopaženije kretanje s istoka prema zapadu, očitovala se, a vezano uz naš upit, Policijska uprava osječko-baranjska. U Policijskoj upravi ističu kako su upoznati s konkretnim događajima, no napominju da se radi "o nekoliko izoliranih slučajeva u posljednje vrijeme".
- Naime, u prošlom mjesecu evidentirano je nekoliko slučajeva zaticanja nezakonitih migranata na području naše policijske uprave te je policija prema njima postupila sukladno odredbama Zakona o strancima i Zakonika o schengenskim granicama - navode u osječko-baranjskoj policiji.
Ocjenjuju da je sigurnosno stanje na našem području na zadovoljavajućoj razini, "a policija procjenjuje stanje sigurnosti, predviđa vjerojatni razvoj sigurnosne situacije, procjenjuje rizike, definira prioritete postupanja te planira mjere i radnje, te potrebne resurse za postizanje tih prioriteta". "Naglašavamo kako trenutačno problematika nezakonitih migracija na području naše policijske uprave nije izražena, a uzimajući u obzir prethodne mjesece", dodaju u PU i podsjećaju još jednom građane da se sa svim korisnim saznanjima o nezakonitim kretanjima osoba policijskim službenicima mogu obratiti s punim povjerenjem. S.Ž.
Najčitanije iz rubrike