Sport
KOŠARKAŠKO PH U-13

“Brokeri” se okitili broncom
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

Zagreb je bio domaćin košarkaškog prvenstva države za dječake uzrasta do 13 godina. Masovnost je bila poprilična, nastupiila su čak 42 kluba, a hrvatski istok predstavljale su mlade nade iz Osijeka, Slavonskog Broda i Požege. Slavonci su se pokazali u dobrom izdanju, a očekivano najdalje su dogurale mlade nade premijerligaša s Drave koje su se već i ranije vrlo dobro nosile s vršnjacima iz cijele Hrvatske.


Vrijednosnice Osijek i brodska Škola košarke Tigrići imali su po dvije selekcije, a ona prva iz grada na Dravi na kraju se okitila i odličjem. Vrijednosnice su prije godinu dana na U-12 okupljanju igrali u finalu, a ovoga puta učenici Dubravka Blaževića i Nedjeljka Matića igrali su i pobijedili u utakmici za treće mjesto. Zaslužili su brončano odličje, a osvojili su ga Vila, Matuzović (izabran u prvu petorku prvenstva), Stojčić, Polanjčec, Pšihistal, M. i T. Grujić, Cersky Hafner, Milošević Pavičić, Flanjak, Škorjanc, Ćurak i Tomić. Mladi “brokeri” su u skupini igrali protiv Cedevite II (54:20), Crikvenice (61:21), Vučića (45:30) i Mladosti Đurđevac (38:24). Nokaut fazu otvorili su pobjedom nad Pazinom (37:23), a u četvrtfinalu su bili na pragu poraza. No, tricom Matuzovića u posljednjoj sekundi produžetka došli su do pobjede nad selekcijsjkom Sisačko-moslavačkom (44:43). Ipak, u polufiunalu su morali čestitati ŠK Zadru (20:34), dok su u borbi za medalju nadvisili Zagreb (28:24). Vrijednosnice Osijek II u grupi su izgubile sve utakmice (KSZŽ 24:35, Zapad 24:38, Stoja 31:41, Cedevita 11:67, Drniš 27:41), a igrali su: Ilić, Šipka, Novak, Pavošević, Ribić, Rejo, Bago, Pašuld, Bajto, Matić, Vukobratović i Ljubičić. Tigrići (Carević, Čakalović, Anđelić, Miletić, Pitlović, Čuljak, Plazanić, Barišić, Čaldarević, Jurišić, Avdagić, Ćerić) su dobili jednu utakmicu (Dubrava II 42;39), a gubili su od Međimurja (31:42), KS SMŽ (23:64), ŠK Dražen Petrović (16:53). Druga ekipa mladih Brođana (Trtolja, Sudić, S. i J.Balen, Krajnović, Štivić, Krišto, Orešković, Peić, Perakić, Nužda, Seletković, Pavlović) također je upisala jednu pobjedu (Sesvete 35:31), a gubila je redom od Zare (27:65), Pazina (18:39), Rudeša (18:34) i Splita (24:55). Bez pozitivnog rezultata kući su se vratili Požežani (Dorontić, Miletić, Hodak, Pudić, Gitt, Sabo, Karajlović, Aušprung, Pažin, Galović, Kešeri, De Marco, Bušić, Navratil), koju se okušali protiv Čakovca (21:35), Medveščaka (18:32) i Zagreba (19:56). Nino Benčina

Darovita generacija

Selekcija koja se sada okitila broncom samo je nastavila niz dobrih rezultata i plasmana. Već tri godine zaredom osvajaju se odličja, a prije godinu dana ova je generacij igrala i u finalu državne završnice, gdje je ipak prejaka bila Cedevita koja dominira ne samo u ovom uzrastu, nego i u ostalim mlađim kategorijama. No, za mlade “brokere” najvažnije je da se dokazuju u kontinuitetu.

Najneizvjesniju utakmicu brokeri su odigrali u četvrtfinalu, ali od poraza ih je spasila trica Matuzovića
Možda ste propustili...

DRUGO EUROPSKO PRVENSTVO - ŠPANJOLSKA 1964.

Franco je morao popustiti

Najčitanije iz rubrike