Sport
PRAVAC VELIKA

Bijelo-plavi sljedećih pet dana vježbat će u Zlatnoj dolini
Objavljeno 14. lipnja, 2018.
Trener Zoran Zekić u Veliku će odvesti svih 30 igrača, a ona bi mogla biti i prvi filtar igračkog kadra

Nogometaši Osijeka danas će promijeniti radno okruženje. Trener Zoran Zekić povest će svoje trupe na kraće pripreme u Veliku.

Sljedećih pet dana bijelo-plavi trenirat će u Zlatnoj dolini gdje će stvarati kondicijsku bazu za novu sezonu.

- Vrlo sam zadovoljan stanjem u kojemu su se igrači pojavili na prozivci. Svi su se profesionalno odnosili prema obvezama tijekom stanke, pa nećemo morati trošiti vrijeme za posebne tjelesne pripreme. Naravno, baza se mora napraviti, ali to kod nas ne znači suho trčanje već gotovo sve radimo s loptom - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Do starta prvenstva Hrvatske Zekić će imati optimalnih šest tjedana za pripreme. Istina, za bijelo-plave sezona će početi nešto ranije jer u 1. pretkolo Europske lige kreće 12. srpnja, a nova sezona HNL-a počinje 28. srpnja, ali to neće posebno poremetiti ritam pripremnog razdoblja. Osječanima će u tom 1. pretkolu dopasti neki lakši suparnik pa će se ta dva susreta moći iskoristiti kao odlična priprema za početak domaćeg prvenstva i hvatanje natjecateljskog ritma. Uglavnom, ovog je ljeta sve daleko lakše jer Zekić ima daleko više vremena za kvalitetnu pripremu momčadi.

- Pripreme će se sastojati od dva dijela. Prvi dio trajat će do 20. lipnja kada je izvlačenje parova 1. pretkola Europske lige. Kada budemo saznali suparnika, prema tome ćemo koncipirati daljnji rad tijekom priprema. Prošle godine odlično smo gurali u Europi i bilo bi lijepo kada bi se takvo nešto ponovilo - kaže trener bijelo-plavih.

Zanimljivo je ozračje oko momčadi. Nema nikakve euforije, nema velikih najava. Osijek je nekako vrlo mirno ušao u pripreme, što je svakako dobra vijest. Ove pripreme provest će u sjeni hrvatske reprezentacije i njezina nastupa na SP-u. Jedino što će razdrmati monotoniju, bit će eventualni transferi. Bilo ulazni, bilo izlazni. Treba znati kako je igrački roster osječke momčadi za novu sezonu još uvijek daleko od konačnog izgleda.

Zekić će u Veliku povesti svih 30 igrača s kojima raspolaže, a tih pet dana koliko će se biti tamo mogli bi biti i prvi filtar igračkog kadra. Teško je vjerovati kako će se na glavni dio priprema u Austriju uputiti baš 30 igrača. Otpast će, vjerojatno, dio onih koji su priključeni iz B momčadi. No, neki od njih imat će dobru priliku ugrabiti poziciju u udarnoj momčadi. Zekić ima nekoliko varijanti u glavi. Spreman je i na odlazak kapetana Borne Barišića za kojega će najteže biti pronaći zamjenu. No, alternacija možda neće biti čovjek već promjena načina igre.

- Možemo mi igrati i s tri u posljednjoj liniji - poručuje Zekić.

Baš ta posljednja linija čini se i dalje pomalo deficitarnom. Od stopera su tu Barać (koji možda i ode), te dva neiskusnija Šimunec i Lončar.

- Žao mi je što je Šimunec imao toliko problema s ozljedama prošle sezone. Valjda će ove biti bolje, a neću se ustručavati gurnuti i Lončara u vatru prema potrebi - kaže Zekić.

Mileta Škorića namjerno nismo spominjali u kontekstu zadnje linije jer za njega postoje drugi planovi. Ako ne uspije ostvariti transfer, Zekić bi ga radije vidio u veznom redu. Uglavnom, sve što je zamislio Zekić, imat će dovoljno vremena isprobati u praksi kroz prijatejske utakmice i, naravno, treninge. Od danas u Velikoj, a kasnije i u Austriji.

Dalibor KELER
UVJERLJIVI U ANTUNOVCU

Bijelo-plavi skoknuli su do Antunovca gdje su uveličali proslavu obilježavanja 90. rođendana NK-a Vitez ’92. Odigrana je prijateljska utakmica koja se uklopila u tradicionalnu manifestaciju “Antunovački dani”, kao i u crkveni god svetoga Antuna, 13. lipnja. Osječani su bili vrlo uvjerljivi, pobijedili su sa 17:0. Četiri pogotka zabio je Marić, po dva Llanos i Špoljarić, a strijelci su još bili Lončar, Bočkaj, Pervan, Hajradinović, Radeljić, Mudražija, Grgić Pilj i Štrkalj. D. Kl.

ŠTO ZNAČI DOLAZAK IVUŠIĆA?

Dosta se navijača Osijeka posljednjih dana pita što zapravo znači dovođenje još jednog vratara Ivice Ivušića. Osijek nije deficitaran na vratarskoj poziciji, a Ivušićev transfer mogao bi zapravo biti signal postoje li ozbiljni inozemni apsiranti za usluge Marka Malenice. Netko je čak spomenuo i Hajduk, ali to nije realna priča jer Osijek će za Malenicu potraživati određenu odštetu. Možda i milijunsku, pa to automatski eliminira te priče s Hajdukom. U biti, mogući odlazak Malenice čini se kao jedini logični slijed ako je doveden Ivušić. No, vidjet ćemo što će se događati. D. Kl.

Najčitanije iz rubrike