Mozaik
TOP-LISTA PRODAJE

Massimov novi album
na prvom je mjestu
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Tri godine od posljednjeg studijskog albuma “1 dan ljubavi” Massimo je predstavio svoj novi uradak “Sada” koji je odmah postao broj jedan na top-listi prodaje albuma. S albuma su dosad predstavljeni singlovi “1000 ljudi” i “Neka ti plove brodovi”, kao i još jedan uspješan Massimov duet, ovaj put s grupom Vatra u pjesmi “Nama se nikud ne žuri” autora Ivana Dečaka. Na novom albumu Massimo je ponovno surađivao s nekima od svojih stalnih suradnika, autorom i producentom Predragom Martinjakom, aranžerima i producentima Nikšom Bratošem te Ivanom Popeskićem.

Na drugome je mjestu kompilacija Croatia Recordsa “CMC Festival Vodice 2018”, slijedi Mia Dimšić i “Život nije siv”, zatim Bajaga & Instruktori s albumom “U sali lom” te naposljetku Željko Bebek i “Ono nešto naše”.

Grupa Colonia objavila je album “Nova era” i stigla na listu kao novi ulaz na 7. mjesto. Drugi novi ulaz su Rezerve i “Ravno u zamku” na 24. mjestu gdje su uklopili svoje ranije objavljene pjesme, dodali neke posve nove, poigrali se ritmovima, temama, rock i punk žanrovima, a rezultat je album od 14 skladbi. Ovog tjedna bilježimo više povrataka nego novih ulaza, pa su tako neki od njih Tomislav Bralić & Klapa Intrade, Halid Bešlić, Suveniri, Dražen Zečić, 058 i Klapa Rišpet.

Lista je prodaje stranih izdanja šarolika – prvo mjesto ponovno pripada grupi Arctic Monkeys i “Tranquility Base Hotel + Casino”, na drugo mjesto vratila se Lady Gaga i “Fame Monster”, a na treće je stigao novi album Laure Pausini “Fatti sentire”. Četvrto mjesto ponovno je povratničko – Ed Sheeran i njegov “Divide”, a na petome su Van Morrison i Joey DeFrancesco “You're driving me crazy”. Među novim imenima liste našli su se Animals, Madonna, Katatonia, Antonio Carlos Jobim, Barry White, Isaac Hayes, Ramones, North Mississippi Allstars...

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.K.

Osječanka Mia Dimšić je s albumom “Život nije siv” na sjajnom trećem mjestu

Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike