Mozaik
KONJOGOJSKA IZLOŽBA I REVIJALNA UTAKMICA U VOŽNJI ZAPREGA

U Požegi ponosni na
svoja čistokrvna grla
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

U organizaciji Konjogojstvene udruge “Vallis Aurea” iz Požege u Mihaljevcima je održana 11. Konjogojska izložba i 15. Revijalna utakmica u vožnji zaprega. Tradicionalna manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Grada Požege, a okupila je 40-ak konja i tri zaprege te goste iz Virovitice, Čađavice, Vrbovca, Križevaca.

Izvrsnost rada u uzgoju prepoznata je i na nacionalnoj razini, naglasio je voditelj uzgojnog programa SSUUHH Slaven Kolarić. “Vidi se velik napredak u uzgojno-selekcijskom radom, znatno se povećao broj grla u udruzi, kao i njihova kvaliteta. Konjogojstvena udruga Vallis Aurea jedna je od 11 članica aktivnih u radu i provedbi uzgojnog programa pri Središnjem savezu hrvatskog hladnokrvnjaka”, naglasio je Kolarić.

U kolekciji starijih pastuha hladnokrvnjaka prvo mjesto osvojio je pastuh Lisac uzgajivača Milana Burića, u vlasništvu Milorada Grgića iz Poljanske. Drugo mjesto osvojio je pastuh Macan uzgajivača Dušana Dmitrovića iz Dragalića, vlasnika Josipa Lovrenčića iz Nove Bukovice. Treće mjesto pripalo je pastuhu Janku, uzgajivača Stjepana Njokoša iz Osekova, vlasnika Josipa Pavičića iz Pakraca. U kolekciji mladih pastuha prvo mjesto osvojio je Bećar uzgajivača Ivana Hodaka iz Suhopolja, vlasnika Željka Božića iz Poljanske. Hodak je uzgajivač, a Božić vlasnik i pastuha Jadrana koji je osvojio drugo mjesto, a treće mjesto u ovoj kolekciji pripalo je Sokolu, vlasnika Josipa Sabljaka iz Šumetlice, iz uzgoja Mate Dorčaka iz Miljevaca.

U kolekciji kobila prvo mjesto pripalo je Zlatici uzgajivača Nenada Oreškovića iz Mihaljevaca, u vlasništvu Vinogradarstva Krauthaker, drugo mjesto pripalo je Cveti uzgajivača Josipa Sabljaka iz Šumetlice, vlasnika Smiljana Vidića iz Ljupine. Treće mjesto osvojila je Gita – uzgoj i vlasništvo Vinogradarstva Krauthaker. U kolekciji kobila sa ždrebadi prva je Zora uzgajivača Mate Terzića iz Velike, vlasnika Marija Kube iz Jakšića, druga je Cvijeta uzgajivača i vlasnika Dalibora Maroševića iz Prekopakre, koji je sa svojim grlom Šara bio uspješan i u kolekciji omica osvojivši prvo mjesto. Drugo mjesto u kolekciji omica pripalo je Mici uzgajivača i vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca, a treće je pripalo Crnoj vlasnika i uzgajivača Igora Del Vechia iz Požege. I ove godine bile su atraktivne i vožnje preciznosti i brzine sa zapregama, vuča klada s parovima i samcima, a program manifestacije obogatili su svojim jahačkim vještinama Potkalnički konjari iz Križevaca. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike