Kultura
NOVA KAZALIŠNA POSLASTICA ZA DJECU

Praizvedba “Čudaka Šumeka” na 7. Kotar FEST-u u Delnicama
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

ZAGREB - Svako mjesto ima svoju priču, svoju legendu, no svako mjesto ima i svog čudaka. Onog nekog tko to mjesto čini posebnim, a priču drukčijom od drugih. Tako se i u Vrlingradu putnici zaustavljaju da čuju priču o Čudaku Šumeku koja je ubrzo postala legenda. A tko je Šumek? Šumek se nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. No, Šumeku se u jednom trenu zacrnilo i otišao je duboko u šumu. Otada je prošlo mnogo godina i o Šumeku se zapravo ništa ne zna - osim da je čudak i legenda. Danas, svih tih godina poslije Šumeka, i maleni Mirko odlazi u šumu, no kako bi pronašao najljepši cvijet...

“Čudak Šumek” namijenjen je djeci od četiri godine naviše. Edukativna i ekološka priča nastala je u koprodukciji kazališta Mala scena i Kotar teatra prema slikovnici autorice Ivane Francišković “Olrom”, a predstavu režira višestruko nagrađivana Morana Dolenc.

Praizvedba je 23. lipnja, na 7. Kotar FEST!-u u Delnicama, a zagrebačka premijera 6. rujna, čime će se obilježiti i početak nove kazališne sezone na Medveščaku 2.

Glumačku postavu čine Marija Kolb, Matija Kezele i mladi Mark Šokčić, a u predstavi se prvi put koristi još neviđena tehnika u lutkarstvu – drvene lutke mogu mijenjati izraze lica, za što je zaslužna Luči Vidanović, ponosno ističu organizatori!

Dramaturginja je Anja Pletikosa, scenograf Leo Vukelić, skladatelj Vlatko Panić, oblikovatelji svjetla Domagoj Klasić i Ivan Štrok. N. Vek.

Možda ste propustili...

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

Najčitanije iz rubrike