Sport
OSIJEK JE PRAVI IZBOR

Krcat Gradski vrt ispratio Vatrene na SP
Objavljeno 8. lipnja, 2018.
Kockasti su se u drugom dijelu dobrom igrom odužili navijačima za potporu

Vezani članci

GRADSKI VRT JE NEOSVOJIV

Vatreni u drugom dijelu srušili neugodne Senegalce

Svi putovi jučer su vodili na osječki stadion Gradski vrt, koji je bio u nacionalnim bojama. Teško je bilo pronaći navijača koji nije imao na sebi nešto s “kockicama”, dres, majicu, šal, kapu..., a posebnom ugođaju velikog događaja pridonijela je i golema hrvatska zastava, razvučena gotovo preko cijelog terena. Najveća u našoj povijesti, dimenzija čak 106x68 metara.

Već i nekoliko sati prije početka utakmice bilo je uočljivo da je danas "nešto" drukčiji dan od uobičajenog petka u Osijeku. Rijeke navijača slijevale su se polako prema stadionu, a u okolnim kafićima i restoranima dobro se zagrijavala atmosfera.

Hrvatska na okupu

Sam stadion polako se punio, redovi na ulazima bili su duži, a u njima su se našli navijači ne samo iz Osijeka i Slavonije i Baranje nego i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta, pa i iz susjednih zemalja. Prvi veći pljesak hrvatski su reprezentativci dobili već pri izlasku na zagrijavanje, no pravo navijanje ipak je pričekalo prvi sučev zvižduk. "U boj, u boj", "Zovi, samo zovi", "Bježite ljudi" bili su dobro poznati navijački refreni koji su odzvanjali stadionom početkom susreta, a prvi veliki uzdah te potom i pljesak uslijedio je nakon ubačaja i prilike Mandžukića. Skandiralo se Vidi, Modriću, pljeskalo Subašiću nakon prilike Senegala, a sredinom poluvremena čuo se i prvi zvižduk. No, nije bio upućen akterima na travnjaku, nego mađarskom sucu, zbog nedosuđenog prekršaja na Rakitiću. Atmosfera je bila lijepa i afirmativna, no ne može se reći i posebno "vruća", ali jako dobra. Kao da su gledatelje nedostatak uzbuđenja na terenu i sparno vrijeme uspavali. Ipak, više su pokazali navijači, poziv "U boj, u boj" i "Hrvatska, Hrvatska" i "Hoćemo pobjedu" prihvatio je cijeli stadion, kao i popularnu navijačku "Olu", pa je završnica poluvremena ipak protekla u bitno glasnijoj zvučnoj kulisi.

Igrači se odužili tribinama

Pogodak Senegala početkom nastavka utihnuo je tribine, no brzo su se "rasplamsale" nakon grede Rakitića te prilike Kramarića. Ipak, sve je to bilo tek zagrijavanje za pravu erupciju oduševljenja koju je izazvao izjednačujući pogodaka Perišića. Ponovno je krenula "Ola", skandiralo se Modriću nakon dobre akcije, zapjevalo i "Lijepa li si", a šlag na tortu donio je pobjednički pogodak Kramarića. Tako je osječka i slavonska publika ipak dočekala pobjedu, može se reći da su se igrači bar u drugom poluvremenu odužili za potporu koju su im pružili navijači. A Hrvatska je u lijepom ozračju ispraćena na svoje peto svjetsko prvenstvo.

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike