Sport
DAMIR BIČANIĆ:

Slavonija mora nastaviti stvarati nositelje momčadi
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

Nije ga bilo od SP-a u Kataru 2015. Nakon toga Damir Bičanić je na pitanje o reprezentaciji odgovorio - ako me trebaju tu sam, ali imamo odličnih mlađih igrača koji zaslužuju priliku. Povratak u reprezentaciju i odmah kod kuće. Rođeni Vukovarac pravu prvoligašku karijeru započeo je u Osijeku, gdje ga je vodio Ivo Duvnjak, naravno, otac proslavljenog reprezentativca, koji je zbog ozljede otkazao poziv za susrete s Crnom Gorom.

Nije se puno promijenilo od posljednjeg okupljanja. Naravno, ima i novih lica.

- Pa dobro, od posljednjeg okupljanja promijenio se izbornik, premda, bio sam tu i kada je u prvom mandatu bio Lino Červar, prošao sam i s reprezentacijom kada su tu bili Ivano, Lac, Vori, Dominiković, kao i poslije s ovom koju predvodi Domagoj. Meni je uvijek posebno drago i poseban motiv igrati kod kuće u Slavoniji, u Osijeku, gdje sam napravio prve prave rukometne korake.

Utakmicu će naši rukometaši igrati za pomoć slavonskom odnosno osječkom rukometu. Od povratka iz inozemstva Bičanić je bolje upoznao stanje u hrvatskom klupskom rukometu.

- Klupski rukomet je u odnosu prema onome kada sam odlazio u inozemstvo malo u padu. Nedostaje nam jakih sredina. Moramo se vratiti korijenu, a to je rad s mlađim uzrastima. Otuda sve počinje. Slavonija je, naravno, uz Dalmaciju i ostale naše regije dala reprezentaciji puno vrhunskih igrača, koji su bili nositelji naše igre i taj trend treba se nastaviti. Vjerujem da će svaka pomoć za početak dobro doći. Odnekud se mora krenuti.

Imao je naravno više poziva ovih dana zbog zahtjeva za ulaznice. Sve je u startu presjekao.

- Mi igrači također smo kupovali ulaznice. Utakmica ima humanitarni karakter i onaj tko voli rukomet i želi pomoći, mislim, to bi bilo najmanje što može učiniti.

Iznimno cijeni Crnogorce.

- Vjerujte, nije floskula, ali bit će teško. Što ih više gledam, vidim koliko su ozbiljna momčad. Imaju odličnu vanjsku liniju, vrlo dobra krila, jako su dobri na crti i vjerujem da bi uskoro mogli značiti puno više u rukometu. Moramo prvu utakmicu shvatiti vrlo ozbiljno, probati učiniti dovoljnu zalihu, jer, objektivno, da se netko ne uvrijedi, u uzvratu će nas čekati neprijateljska atmosfera - rekao je Bičanić. K.Lacković

Možda ste propustili...

KRAJ SEZONE: OPERIRAN BOJAN BOGDANOVIĆ

Propao povratak u reprezentaciju?

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

LUDA ZAVRŠNICA U LIGI ZA OSTANAK

Nakon posljednjeg kola treba dobar matematičar

Najčitanije iz rubrike