Sport
DOBRO WORLD CUP

Seligman i Ude podlegli pritisku pune dvorane
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

Prvoga finalnog dana na DOBRO World cupu 2018., u prepunoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, Hrvatska je imala troje finalista. Nakon završetka natjecanja na prvih pet sprava na desetom izdanju Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku domaćin se još nije upisao među osvajače medalje. Najbolje plasirana bila je jedina hrvatska predstavnica u finalu Tijana Tkalčec. Na preskoku je zauzela peto mjesto ocjenom 13.384 (13.400, 13.367). Prvo mjesto pripalo je legendarnoj 43-godišnjoj Uzbekistanki Oksani Chusovitinoj s ocjenom 14.127 (14.233, 14.200).
Na konju s hvataljkama Hrvatska je imala dvojicu predstavnika 32-godišnje Filipa Udea i Roberta Seligmana. Čast otvoriti finalni nastup na konju s hvataljkama imao je Čakovčanin Ude. Na žalost, nije uspio odraditi svoju najjaču vježbu. Na kraju je zauzeo osmo mjesto sa skromnom ocjenom 11.833. Vježbu u cijelosti nije odradio niti Robert Seligman. U svom rodnom gradu, bodren brojnim svojim sugrađanima, također je podlegao pritisku. Nakon pada, zauzeo je šesto mjesto s ocjenom 13.533. Briljirao je na konju s hvataljkama mladi predstavnik Kineskog Tajpeha Lee Chih Kai, koji je slavio s ocjenom 15.333. Na parteru zlato je osvojio Britanac Dominick Cunningam (14.867). Na dvovisinskim ručama Ukrajinka Diana Varinska (14.000), a na ručama najbolji je bio Cipranin Marios Georgiou (14.367).

 - Zadovoljna sam, malo i iznenađena. Ovo je više nego li sam očekivala. Konkurencija je bila jaka, drago mi je što mogu sa svim tim curama nastupati. Doista je bio poseban osjećaj, domaća publika, drago mi je da je bilo toliko ljudi koji su bodrili naše gimnastičare. Osijek definitivno ostaje najdraže natjecanje. Ove godine je bilo najbolje organizirano natjecanje, puno bolja nego li na svim ostalim Svjetskim kupovima. Svi su oduševljeni ne samo mi domaći, svi su iznimno zadovoljni, posebno načinom kako su se izvlačili startni brojev, rekla je Tijana Tkalčec.

- Nije to bilo dobro. Razočaran sam. Išao sam najtežom vježbom s kojom se planiram boriti za najviša postolja za medalje s najvećih natjecanja. Ovo je bio “eksperiment”, jer nemam previse vremena isprobavati težu vježbu. Nismo htjeli ići s ovom lakšom vježbom koju sam radio u kvalifikacijama, nju imam u “malom prstu”, želio sam isprobati najtežu svoju vježbu. Predstavnik iz Kineskog Tajpeha vrlo je atraktivno odradio vježbu, nisam siguran da može još bolje, jer ovo je bilo sjajno, zaključio je Filip Ude.

Robert Seligman je rekao: "Išao sam sa startom 6.1 da sam sve odradio, ali nisam. U finalu su nastupila dva hrvatska predstavnika, branili smo boje naše zemlje pred predivnom osječkom publikom. Ovo je jedan u nizu Svjetskih kupova, želimo biti što bolji, ali ne ide sve po planovima. Pričao sam kako sam u dobroj formi, preko 40 vježbi odradio sam u mjesec dana, ali očito je postojao pritisak pred domaćom publikom. Filip i ja smo pogriješili, ali sve u želji da se pokažemo u najboljem svjetlu pred ljudima koji podržavaju ovaj događaj i pred publikom koja nas je ovako bodrila".K. Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana