Regija
SLATINSKE SREDNJE ŠKOLE

Programe predstavili osmašima
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

SLATINA

Industrijsko-obrtnička škola Slatina i Srednja škola Marka Marulića jučer su imale Dan otvorenih vrata, manifestaciju predstavljanja obrazovnih programa koji su zastupljeni u tim srednjoškolskim ustanovama. Škole organiziraju Dan otvorenih vrata kako bi obrazovne programe što više približile učenicima završnog razreda osnovnih škola i kako bi se što veći broj osmaša odlučio nastaviti svoje obrazovanje baš u tim školama.

Učenici osmih razreda u organiziranim su grupama s učiteljima dolazili u srednje škole. Tamo su od profesora, strukovnih učitelja te učenika srednjih škola dobili sve informacije o upisima u srednju školu i načinu školovanja, ali su također upoznali škole i školske prostore. Nazočili su prezentacijama obrazovnih programa i zanimanja, izvannastavnih aktivnosti i ostalih oblika učeničkog života u školama, kao što su sport, kultura, zabava, a sve s ciljem njihove profesionalne orijentacije učenika.

U Industrijsko-obrtničkoj školi predstavljeni su programi za buduća zanimanja kuhara, konobara, mesara, pekara, stolara, krojača, prodavača, vodoinstalatera, automehaničara i druga, a u Srednjoj školi Marka Marulića predstavljeni su programi opće gimnazije, elektrotehničara, ekonomskog tehničara, agroturističkog i poljoprivrednog tehničara. U obje škole budući srednjoškolci upoznati su sa sadržajima nastavnih programa, nekim ostvarenim inovacijama i opremom koju škole imaju za provođenje tih programa.

Učenicima Industrijsko-obrtničke škole nude se mjesečne stipendije i siguran posao nakon završetka škole, a učenici SŠ Marka Marulića kao eksperimentalne škole u sklopu kurikularne reforme dobit će besplatne udžbenike i tablete na korištenje. To su pogodnosti koje bi trebale utjecati na srednjoškolski izbor osmaša i odluku da nastave školovanje u svome gradu, ili u školama najbližim njihovu mjestu stanovanja.P.Žarković

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike