Kultura
DAN ŠKOLE I 9. ROĐENDAN

Orahovački područni odjel rasadnik je glazbenih talenata
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

ORAHOVICA - Orahovički područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina proslavio je deveti rođendan i Dan škole koncertom polaznika u dvorani OŠ Ivane Brlić Mažuranić. U uvodu je prepunu dvoranu pozdravio ravnatelj Područnog odjela, Dražen Kovačević:

- Proslavljamo već devetu godinu uspješnog rada i moram od srca zahvaliti roditeljima naših polaznika i prije svega učiteljima, koji rade ogroman posao. Ovdje ima iznimnih glazbenih talenata, što je potvrda pokretanja ovog odjela u našem gradu. Hvala svima koji nas podržavaju i pomažu.

Koncert je imao 26 glazbenih točaka, u kojima su mladi orahovački glazbenici svirali klavir, gitare, tambure, klarinet, trubu, frulu, triangl i udaraljke, a na kraju se dio njih predstavio i kao pjevački zbor. Bio je to uistinu praznik glazbe u Orahovici i dokaz da ondje godinama rastu veliki glazbeni talenti. Potvrda toga je i činjenica da gotovo svake godine iz ovog odjela iziđe i osvajač državnih odličja, a ovaj put to je sjajna klarinetistica Lana Potalec, učenica 1. razreda, koja je nedavno osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji na državnom natjecanju:

- Područni odjel u Orahovici daje vrhunske glazbenike. Posebice čestitam Lani na velikom uspjehu. Presretni smo što je ideja o pokretanju 2009. uspjela i što danas imamo respektabilan odjel. Veliki problem je prostor za rad u postojećem objektu. Posebice nedostaje dvorana za ovakve koncerte. Orahovačka gradska vlast obećala je da će Područni odjel dobiti svoj vlastiti, veći prostor u bivšoj zgradi Općinskog suda u Orahovici, što bi bilo sjajno i prije svega nužno za ove talentirane glazbenike. U Orahovici rade iznimno kvalitetni učitelji. Jedna profesorica dolazi čak dva puta tjedno iz Bjelovara, a to govori koliko želimo da djeca u Orahovici imaju adekvatan i stručan rad. Hvala i ravnatelju Kovačeviću, koji ulaže ogroman trud, i roditeljima, koji imaju mnogo razumijevanja i prate rad škole – rekao je ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Antonio Brzica.

Mladi su glazbenici imali malu tremu, no sve su odradili sjajno i, što je najvažnije, uz velik osmijeh, a to govori koliko vole i uživaju u onom što rade. V.G.

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike