Mozaik
OSJEČKI BEND NASTUPIO KOD ŠKOLJKE

Gužva u 16-ercu koncertom pred osječkom publikom proslavila 25. rođendan
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

Na rođendanskom koncertu kod osječke Školjke činilo se kao da nije prošlo čak 25 godina od prve svirke osječkog benda Gužva u 16ercu. Publika, u kojoj je bilo vjernih obožavatelja svih gerenacija, veselo je pjevala i plesala uz omiljene stare i nove hitove, sve do nakon ponoći. Večer je svojim nastupom zagrijao mladi bend Sistematski pregled, nastavilo se uz uvijek zanimljivog Mihaličku, a potom je publiku zabavio zagrebački bend Šank!, dobar prijatelj Gužve, koji je publika pozdravila velikim pljeskom kad se konačno pojavio na pozornici.

Slijedili su dobro poznati hitovi osječkih pankera, koji svaki svoj okrugli rođendan proslave uz najvjernije domaće fanove velikim koncertima. Odjekivale su pjesme: “Misli lake”, “Slavuj”, “Lidija”, “Arene”, “Zapad”, “Zijevanje”, “D.J. materijalista”, “Mene više nema”, “Voljenje”, “Vođa”, “Drvo”, “Jessica”, “Žmirenje”, “Birtija”... Prvi su put izveli i dvije posve nove pjesme “Bez oružja” i “La comedia”.

Podsjetimo, od 1993., kad su nastali, izišla su tri albuma i realizirana hrpa koncerata diljem regije, pa i Europe. Prvi album “Čir na 12-ercu” objavila je 1999. Croatia Records, a 2006. slijedio je drugi album “Punk urac” za izdavačku kuću Dirty Old Empire. Početkom 2012. izlazi treći album “Je ne regrette rien” u izdanju Geenger Records. Od tada je grupa koncertno aktivna po Hrvatskoj i okolnim državama. S tri albuma skinuto je i snimljeno više single pjesama i videospotova. Kako nam je frontmen benda Igor Dmitrić-Muto otkrio u nedavnom intervjuu, novi će album izdati do kraja ove godine. T.Kvorka

Novi album izići će do kraja ove godine

Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

GLAZBENIK JE VELIKI LJUBITELJ I ZAŠTITNIK MAČAKA

Baby Lasagna i mačak Stipe postali su junaci slikovnice o prijateljstvu

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

Najčitanije iz rubrike