Novosti
OTVARAJU NOVA RADNA MJESTA

BAT zapošljava 100 stručnjaka
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Multinacionalna kompanija British American Tobacco (BAT) u Hrvatskoj zapošljava 100 stručnjaka, koji će postati dio globalnog tima za tehnološki inovativne nove generacije duhanskih proizvoda, objavili su u četvrtak iz BAT-a.

“Ovo je uzbudljivo vrijeme za sve nas u BAT-u. Svim zainteresiranima u Hrvatskoj otvaramo priliku za sudjelovanje u transformaciji industrije i početak karijere u poticajnoj atmosferi kakvu njegujemo u BAT-u”, izjavio je generalni direktor BAT-ove Adria regije sa sjedištem u Zagrebu Antal Bekefi. Hrvatska će, kako se navodi u priopćenju, biti jedna od prvih zemalja u kojima će BAT plasirati na tržište svoj proizvod koji zagrijava duhan bez izgaranja pod brendom “GLO”, koji je do sada lansiran u Japanu, Švicarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumunjskoj. Od 2012. u BAT-u su u razvoj nove generacije proizvoda investirali više od 2,5 milijardi američkih dolara, ističu iz te tvrtke. Iz BAT-a navode i kako nastavljaju investirati i zapošljavati u ostalim segmentima svojih operacija u Hrvatskoj, posebno u tvornici duhanskih proizvoda u Kanfanaru. Tvornica u Kanfanaru nastavlja povećavati proizvodnju i radi u tri smjene. Prošle je godine u Kanfanaru proizvedeno deset milijardi cigareta, a ove je godine planirana proizvodnja 12,5 milijardi cigareta, što je 50-postotno povećanje u odnosu prema volumenima prije preuzimanja TDR-a od strane BAT-a.

Iduće je godine, kaže se, planirano povećanje proizvodnje na čak 20 milijardi cigareta. Od akvizicije TDR-a pa do kraja ove godine ukupna ulaganja BAT-a u Kanfanar dosegnut će 45 milijuna eura, navode iz tvrtke te dodaju kako su trenutačno pokrenuti građevinski radovi na rekonstrukciji tvorničke hale u Kanfanaru kako bi se povećao skladišni kapacitet i na taj način omogućilo ostvarenje proizvodnih planova.H

Možda ste propustili...

NOVAC DOBILI PREMA STANJU U TRENUTKU KONSTITUIRANJA

Strankama i nezavisnim zastupnicima 56 milijuna kuna iz državnog proračuna

SABORSKI "AKTUALAC": NERVOZA ZBOG MAKETA AVIONA

Krstičević: To nije bilo sportski, tako se ne postupa s vojnikom

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA:

Mišljenje o smrti dječaka je stručno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana