Novosti
OTVARAJU NOVA RADNA MJESTA

BAT zapošljava 100 stručnjaka
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Multinacionalna kompanija British American Tobacco (BAT) u Hrvatskoj zapošljava 100 stručnjaka, koji će postati dio globalnog tima za tehnološki inovativne nove generacije duhanskih proizvoda, objavili su u četvrtak iz BAT-a.

“Ovo je uzbudljivo vrijeme za sve nas u BAT-u. Svim zainteresiranima u Hrvatskoj otvaramo priliku za sudjelovanje u transformaciji industrije i početak karijere u poticajnoj atmosferi kakvu njegujemo u BAT-u”, izjavio je generalni direktor BAT-ove Adria regije sa sjedištem u Zagrebu Antal Bekefi. Hrvatska će, kako se navodi u priopćenju, biti jedna od prvih zemalja u kojima će BAT plasirati na tržište svoj proizvod koji zagrijava duhan bez izgaranja pod brendom “GLO”, koji je do sada lansiran u Japanu, Švicarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumunjskoj. Od 2012. u BAT-u su u razvoj nove generacije proizvoda investirali više od 2,5 milijardi američkih dolara, ističu iz te tvrtke. Iz BAT-a navode i kako nastavljaju investirati i zapošljavati u ostalim segmentima svojih operacija u Hrvatskoj, posebno u tvornici duhanskih proizvoda u Kanfanaru. Tvornica u Kanfanaru nastavlja povećavati proizvodnju i radi u tri smjene. Prošle je godine u Kanfanaru proizvedeno deset milijardi cigareta, a ove je godine planirana proizvodnja 12,5 milijardi cigareta, što je 50-postotno povećanje u odnosu prema volumenima prije preuzimanja TDR-a od strane BAT-a.

Iduće je godine, kaže se, planirano povećanje proizvodnje na čak 20 milijardi cigareta. Od akvizicije TDR-a pa do kraja ove godine ukupna ulaganja BAT-a u Kanfanar dosegnut će 45 milijuna eura, navode iz tvrtke te dodaju kako su trenutačno pokrenuti građevinski radovi na rekonstrukciji tvorničke hale u Kanfanaru kako bi se povećao skladišni kapacitet i na taj način omogućilo ostvarenje proizvodnih planova.H

Možda ste propustili...

DESETA GENERACIJA STIPENDISTA

Zaklada stipendira 400 studenata

PREDSJEDNICA HRVATSKE NA SVEČANOJ SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA

Povijesni dan za malu, ali uspješnu općinu Mikleuš

Najčitanije iz rubrike