Sport
NENAD BJELICA ODGOVORIO KOHORTI

Ništa neće moći promijeniti moju ljubav prema Osijeku
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Vezani članci

KOMENTAR

Svi smo mi od krvi i mesa

Već u noći kada je bilo objavljeno da će Nenad Bjelica preuzeti funkciju trenera zagrebačkog Dinama uslijedila je reakcija nezadovoljstva iz Osijeka. Naime, zasad nepoznati počinitelj(i) prekrižio je Bjeličin portret na muralu koji godinama krasi osječke Gradske bazene u Wilsonovoj ulici na putu prema Gradskom vrtu. Na tom muralu uz Bjeličin portret su i portreti ostalih osječkih legendi prema tadašnjem izboru navijača Pave Majera, Ivana Lukačevića Luksa, Ivice Grnje i Bakira Beširevića. Mural je sada oskvrnut. Lik nogometaša koji je igrao za bijelo-plavi dres u prvoj ratnoj sezoni HNL-a i koji je poslije predvodio bijelo-plave na putu do 3. kola Kupa UEFA neki bi sada zbog odlaska “pod Mamićev plašt” prebrisali i zaboravili sve dobro što je učinio u pisanju povijesti NK Osijek, i to onih najsvjetlijih trenutaka. Naravno, užarile su se društvene mreže. Reakcije su podijeljene. Od odobravanja do osuda. Ima i onih razumnih koji tvrde kako nije Bjelica imao na stolu ponude Osijeka i Dinama pa da se odlučio za Dinamo. Pokušali smo jučer doći i do reakcije Kohorte. Odgovorili su nam kako će priopćenje poslati u sljedećim danima, ali ponajprije će njihova reakcija biti na Bjeličin novi angažman u Dinamu, a ne na šaranje murala. U maksimirskom Plavom salonu jučer je predstavljen Nenad Bjelica, kojem će Dinamo biti već sedmi klub koji će voditi. Trenersku karijeru započeo je u austrijskom Kaerntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča, s kojom je izbacio Dinamo u kvalifikacijama Lige prvaka i uveo “ljubičaste” u elitno natjecanje. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, a od 2016. pa do prije tjedan dana bio je trener poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana. Nije dugo bio bez posla, a o razlozima što ga je Dinamo angažirao Bjelica je objasnio.

- Imam jasnu sliku što želim na terenu i ako treba ući u konfrontacije koje će poboljšati ekipu, spreman sam na to. Takav je moj karakter i mislim da me je Dinamo zato i angažirao. Svojim radom želim dovesti klub na razinu koja se očekuje - rekao je Bjelica koji je na predstavljanju i odgovorio nezadovoljnim navijačima Osijeka.

- Što god da se dogodi u Osijeku, to neće promijeniti moju ljubav prema gradu i klubu. Takav potez razumijem, ali jednostavno sam profesionalac. Bio sam spreman otići u Osijek i bilo koji klub. Sa svima imam dobre odnose i nemam problema s tim. Nije mi drago što se ovo dogodilo, ali razumijem njihov potez - rekao je Bjelica, koji će debitirati protiv Intera, a već U srijedU u Vinkovcima će voditi Dinamo u finalu Kupa.

Krešimir LACKOVIĆ

Nenad Bjelica

novi trener Dinama

Što god da se dogodi u Osijeku, to neće promijeniti moju ubav prema gradu i klubu. Takav potez razumijem, ali jednostavno sam profesionalac. Bio sam spreman otići u Osijek i bilo koji klub. Nije mi drago što se ovo dogodilo, ali razumijem njihov potez

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike