Crna kronika
“AKO PIJEŠ, NE VOZI” ZA NJIH NE VRIJEDI

Unatoč upozorenjima, brojni su pijani vozači svakodnevna prijetnja na cesti
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

Unatoč svakodnevnom upozorenju policije vozačima da ne voze pijani, uvijek ima onih koji se na to oglušuju. Tako su u nedjelju, u 23.50 sati, u mjestu Bodegraj policajci iz Okučana u redovitom nadzoru prometa zaustavili automobil koji je vozio 33-godišnjak iz Nijemaca. Alkotestom mu je izmjereno 2,28 promila alkohola u krvi. Kako je postojala bojazan da će vozač nastaviti činjenje prekršaja, odvezen je na triježnjenje u najbližu policijsku postaju.

Protekli tjedan u Brodsko-posavskoj županiji prometni su policajci evidentirali 386 prometnih prekršaja, od čega 167 prekršaja nepropisnih brzina te 67 nevezanja sigurnosnog pojasa. Zatečeno je i 17 pijanih vozača, dok šest zaustavljenih vozača nije imalo položen vozački ispit. U policijskoj evidenciji završilo je i 16 vozača koji su nepropisno pretjecali, a 16 ih se koristilo mobitelom za vrijeme vožnje. Najveća brzina u naselju, od 123 km/h, zabilježena je u petak u Bartolovcima, a najveća izvan naselja na autocesti A3 kod Zadubravlja i iznosila je 199 km/h. Automobil je vozio 34-godišnji Francuz.

Policija je aktivno nadzirala promet i u Virovitičko-podravskoj županiji. Ukupno je proteklog tjedna utvrđeno 526 prekršaja, od kojih 57 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Prebrzih vozača bilo je 173, 110 ih nije bilo vezano, a 52 vozača su prekršajno prijavljena zbog mobiteliranja tijekom vožnje. I ovdje je bilo vozača, dvoje, koji su vozili iako nemaju položen vozački ispit. Najveća koncentracija alkohola u organizmu, od 2,51 promil, utvrđena je kod vozača bicikla starosti 55 godina u Milanovcu kod virovitice u ponedjeljak oko 17.30 sati. Najveća brzina kretanja vozila od 126 km/h utvrđena je u četvrtak oko 16.50 sati u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači, na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Samo u noći između subote i nedjelje, od 22 do 6 sati, policija je provela akciju usmjerenu na pijane vozače. Kod 284 vozača koji su zaustavljeni, njih 17 bilo je pijano. Svi su prijavljeni, a o visini novčane kazne, kao i vremenu u kojem će im biti zabranjena vožnja vozilima B-kategorije, odlučit će prekršajni sudac.S.Lacić

NADZOR KAMIONA I AUTOBUSA

PU virovitičko-podravska najavila je kako će od ponedjeljka do nedjelje pojačano obavljati nadzor teretnih vozila i autobusa. Objašnjeno je da će se to odviti sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL, europske mreže prometnih policija zemalja članica Europske unije.

Možda ste propustili...

POŽAR NA BIVŠEM POGONU MK SLAVONIJE

Gorjela izolacija oko dimnjaka na krovištu

UHIĆEN DVOJAC OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Upucali ugostitelja u Slavonskom Brodu pa pobjegli u Zagreb

POLICAJCI PREKINULI TUČNJAVU U SLAVONSKOM BRODU

Jedan ozlijeđen u sukobu navijača, oštećena vozila i stakla na zgradi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UHIĆEN DVOJAC OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Upucali ugostitelja u Slavonskom Brodu pa pobjegli u Zagreb

2

POLICAJCI PREKINULI TUČNJAVU U SLAVONSKOM BRODU

Jedan ozlijeđen u sukobu navijača, oštećena vozila i stakla na zgradi

3

NASTAVLJAJU SE BJEGOVI NAKON NESREĆE

Izazvao sudar i pobjegao, čeka ga kazna od 3000 do 7000 kuna