Kultura
ŽELJKA HORVAT-VUKELJA I OSNOVNOŠKOLCI

Ljubica Torbić krije brojna iznenađenja
Objavljeno 23. travnja, 2018.

ORAHOVICA

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica u suradnji s Gradskom knjižnicom Orahovica i Školskom knjigom organizirala je gostovanje popularne dječje književnice i dugogodišnje urednice časopisa Modra lasta, Željke Horvat-Vukelja.

- Gostovanje je organizirano u sklopu Dana škole, a draga je gošća stigla sa svojom glasovitom ljubičastom torbom, Ljubicom Torbić, iz koje je tijekom druženja s učenicima vadila knjige, slike i druga mala iznenađenja te uz pomoć njih pričala poučne priče za djecu. Učenici su uživali u njezinim pričama u kojima su i sami sudjelovali. Bio je to pun pogodak za učenike nižih razreda. Svi smo od srca zahvalni autorici na sjajnom nastupu, a posebice su sretna bila djeca – kaže ravnateljica škole Maja Škraba.

- Upoznala sam spisateljicu, jako je zanimljiva. Odglumila nam je nekoliko igrokaza, a u nekoliko smo i mi učenici sudjelovali. Bilo je jako ugodno družiti se s njom – rekla je Arta Čočaj. Na književnom susretu bilo je lijepo i Anji Celcner, jer je duhovita, a uz nju su i zapjevali. V. Grgurić

Možda ste propustili...

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA OBJAVILO REZULTATE NATJEČAJA

Poznati finalisti za nagradu “Anto Gardaš”

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

Najčitanije iz rubrike