Crna kronika
DVIJE NESREĆE

Sudarili se retrovizorima
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Dvije prometne nesreće izazvali su vozači teretnih vozila u utorak u Požeško-slavonskoj županiji. Oko 13.40 sati na cesti između mjesta Branešci i Ožegovci dogodio se sudar s materijalnom štetom između dva kamiona. Do sudara bočnim ogledalima došlo je kada je 58-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,31 promila upravljao Mercedesom slavonskobrodskih registracija. Vozač je bočnim ogledalom svog vozila udario u bočno ogledalo kamiona MAN, kojim je upravljao 28-godišnjak koji se također nepropisno i nepropisnom brzinom kretao kolnikom. Policija će 58-godišnjaku izdati prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnog mimoilaženja, a 28-godišnjaku zbog nepropisnog mimoilaženja i kretanja nepropisnom brzinom.

Istoga dana oko 19.45 sati u Ulici Matije Gupca u Antunovcu također se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom između dva teretna vozila. U toj nesreći sudjelovali su 41-godišnji vozač teretnog automobila Fiat i 55-godišnji vozač teretnog vozila marke Volkswagen. Vozila su se, kao i u prethodnoj nesreći, pri mimoilaženju sudarila bočnim ogledalima tzv. retrovizorima. Obojici vozača bit će izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog mimoilaženja.

Iz policije upozoravaju sudionike u prometu da je pri mimoilaženju vozač dužan sa svoje lijeve strane ostaviti dovoljan razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilazi, a prema potrebi i svoje vozilo pomaknuti desnom rubu kolnika. S. Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike