Crna kronika
U RANO ZAGREBAČKO JUTRO

Policija naganjala kradljivca auta po igralištu i livadama
Objavljeno 15. travnja, 2018.

ZAGREB

Kako velika većina Hrvata danas posjeduje pametne telefone, malo koji događaj može promaknuti znatiželjnicima s uključenom kamerom. To se zbilo u nedjelju u jutarnjim satima u Novom Zagrebu kada su trojica lopova ukrala stariji Opel Kadett karavan. Krađa se oko 6 sati zbila na parkiralištu u naselju Utrine. Vijest o krađi brzo je došla do policije, koja je krenula u potragu. Kada su policajci ugledali traženi automobil, pokušali su zaustaviti vozača, no on se oglušio na svjetlosna i zvučna upozorenja. Upravo su sirene policijskih automobila nagnale Zagrepčane da se u svojim stanovima na višim katovima zgrada uhvate mobitela i pokrenu opciju snimanja kamerom.

Na jednoj od snimci vidi se kako Kadett juri preko nogometnog igrališta i ne staje dok ga prati policijski automobil. Drugi pak snimak pokazuje vožnju policijskog automobila preko rubnjaka i nogostupa, sve kako bi uhvatili odbjeglog vozača.

Opel Kadett je na kraju nakon potjere od 15-ak minuta, zaustavljen u Vatikanskoj ulici. Policajci pristigli s nekoliko automobila uhitili su trojicu mladića koji su bili u Opel Kadettu i odveli ih na kriminalističko istraživanje u najbližu policijsku postaju. Za vrijeme očevida policija je vrpcama ogradila Kadett koji je završio na travnatoj površini. Nakon obavljenog očevida automobil je vraćen vlasniku. Do zaključenja teksta nije bilo poznato ima li oštećenja na automobilu.M.Bugarić

Potjera je trajala 15-ak minuta

Najčitanije iz rubrike