Kultura
KONCERT ANSAMBLA ANTIPHONUS

Proputovanje kroz 1000 godina glazbe
Objavljeno 14. travnja, 2018.

Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, u nedjelju, 15. travnja, održat će koncert “Canticum canticorum”, tijekom kojega će proputovati kroz tisuću godina glazbe te dvije tisuće transcendentne ljubavne poezije. Poseban gost koncerta je proslavljeni bariton Reiner Schneider Waterberg.

Pomno odabran glazbeni meni zahtjevnijeg aranžmana za veliko finale koncertne sezone Ansambla Antiphonus posebnom će glazurom preliti glas slavnog baritona Reinera Schneidera Waterberga, nesuđenog njemačkog inženjera s tri fakultetske diplome i neobičnim životnim putem, koji je rođen u Namibiji, gdje je i proveo djetinjstvo. Posljednjih godina jedna je od najjačih karika vokalnog ansambla Singer Pur, koji se ubraja među vodeće svjetske a cappella glazbene sastave, a upravo je 2017. nizom uzbudljivih koncerata i glazbenih “master classova” diljem globusa proslavio 25 godina uspješnog djelovanja - ističe se u najavi.

- Da bi pjesma uistinu bila nad pjesmama, treba ne samo dobre volje nego i uvijek nekih novih obzora! Zato Antiphonus za ovu priliku poziva baritona proslavljena ansambla sličnih kontura, ali znatno debljeg curicculuma, Singer Pur. Oni se ne diče samo bogatom sezonom, svjetskim turnejama, praizvedbama skladatelja kao što su Wolfgang Rihm i Ivan Moody, suradnjom s Hilliard ansamblom nego i s više od dvadeset nosača zvuka, od kojih su mnogi višestruko nagrađivani. Reiner će pjevati s nama i voditi program koji nam otvara dveri glazbe skladane na tekstove Solomonove “Pjesme nad pjesmama” - od Hildegard von Bingen, preko Heinricha Schuetza i Lassusa do Ivana Moodyja... Puni krug do sljedeće prilike - poziva cijenjeni dirigent i umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus, Tomislav Fačini. N.Vek.

Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike