Novosti
PPDIV O BELJU I AGROKORU

Sindikat: Žurnim povećanjem plaće zadržati radnike
Objavljeno 12. travnja, 2018.

Sindikat PPDIV-a cijelo vrijeme podržavao je Vladu u ovakvom načinu rješavanja krize u Agrokoru, uvjeren da je jedino na taj način omogućena određena sigurnost i radnih mjesta i opstojnosti Belja kao kompanije, koja je od golemog značenja za Baranju i Baranjce, ističe glavna povjerenica beljske podružnice sindikata PPDIV-a Silvana Hodak u priopćenju za javnost.

Nakon prekjučerašnjeg sastanka s ministricom gospodarstva Martinom Dalić i izvanrednim povjerenikom Agrokora Fabrisom Peruškom, ona naglašava da je Peruško izrazio zadovoljstvo potpisivanjem načelnog sporazuma o ključnim elementima nagodbe, koji predstavljaju okvirni temelj za njezin konačan tekst. “Isto tako, kazao je da će za otprilike mjesec dana imati finalnu strukturu budućeg vlasništva, a koju će u velikoj mjeri odrediti struktura vjerovnika”, ističe Hodak, napominjući kako je za zaposlenike bitno da će se svi prebaciti na novu grupu i imati svoje mjesto u novoj kompaniji. Činjenica je, dodaje, da u Belju nedostaje radnika, što isključuje otkaze, a otvara mogućnost novih zapošljavanja. Tvrdi kako se od nove kompanije želi stvoriti uspješnu i poželjnu kompaniju koja je velik potencijal za rast.

- Stav Sindikata PPDIV-a je očuvanje svih radnih mjesta. Zadržati svakog radnika na način da se plaća mora žurno povećati. Odmah dati ugovore o radu na neodređeno vrijeme svim radnicima koji nemaju interes otići izvan Hrvatske, a žele ostati ovdje i graditi svoju budućnost. Na taj način možemo stimulirati mlade radnike da ostanu. Naročito veliku pažnju moramo pokloniti Kolektivnom ugovoru, koji uz produženu primjenu istječe 8. kolovoza 2018. Nužno je reagirati na vrijeme i kroz ovaj vrlo bitan akt za radnike do dolaska novog vlasnika stvoriti određenu zaštitu za svakog radnika pojedinačno, što nam je, vjerujem, svima u interesu - stoji u priopćenju koje završava osvrtom na male dioničare koji nisu obuhvaćeni nagodbom. Sindikat PPDIV-a je, naime, stava kako se mora naći kvalitetno rješenje za male dioničare, s obzirom na to da su svi radnici Belja u većem ili manjem broju kupili dionice Belja.I.Getto

Sindikat tvrdi kako u Belju nedostaje radnika, što isključuje otkaze, a otvara mogućnost novih zapošljavanja

Najčitanije iz rubrike