Mozaik
INMUSIC FESTIVAL

Novost u ponudi bit će craft pivo!
Objavljeno 24. ožujka, 2018.

Organizatori INmusic festivala najavili su da će na svom ovogodišnjem izdanju, koje će održati od 25. do 27. lipnja na jarunskim otocima, ponuditi i craft pivo, što ističu kao novost i na europskoj razini.

- U Europi ne postoji festival ove veličine koji u ponudi ima craft pivo - rekao je direktor festivala Zoran Marić na konferenciji za novinare, dodavši kako time festival pokazuje i kako može biti platforma za mnoge industrije. Suradnja s pivarskom industrijom nameće se kao prirodna jer, napomenuo je, ni jedan se rock-koncert ne može zamisliti bez ponude piva.

- Kao jedan od rijetkih neovisnih festivala u Europi, INmusic nastoji podržati neovisne poduzetnike u Hrvatskoj kada je to moguće i zajednički graditi uvjete za napredak domaćeg tržišta s međunarodnim dosegom - istaknuo je.

Za suradnju je odabrana mlada pivovara Crafter's koja ima pogon u Dugom Selu i cilj joj je ostvariti veću dostupnost craft piva najširoj publici. Andrej Andrlić, direktor Crafter's pivovare, kaže kako nema straha da na festivalu ponestane piva i da su baš zahvaljujući novom pogonu u mogućnosti zadovoljiti potrebe desetaka tisuća ljubitelja glazbe. Najavio je da će na festivalu ponuditi cijelu svoju selekciju piva po receptu nagrađivanog majstora pivara Silvija Boroše, s naglaskom na Hopper, koji kombinira cvjetne, biljne i citrusne arome.

Marić je rekao kako očekuje da će ovogodišnji INmusic imati rekordnu posjećenost te da će ulaznice u pretprodaji vjerojatno biti rasprodane brže nego prošle godine, kada su 'planule' tjedan dana prije početka festivala. Prema nekim procjenama zagrebački festival bi tijekom tri dana održavanja moglo posjetiti 90 tisuća ljudi, a s posjetiteljima kampa, u kojemu je 95 posto posjetitelja iz inozemstva, mogao bi doseći i 100.000.

- Prošle godine imali smo porast od deset posto stranih posjetitelja, što pokazuje da više nemaju predrasuda o Hrvatskoj koje su imali zbog nasljeđa rata, nesigurnosti, kao i loše infrastrukture. Festival pridonosi i promociji u segmentu kontinentalnog turizma, jer je većina festivala na obali, a Hrvatska im je samo prostor gdje se održavaju - venue, a mi smo dokazali da možemo raditi konkuretni festival na međunarodnoj razini- priča Marić.

Jedan od zadnjih najavljenih izvođača za 13. INmusic je multi-instrumentalist i producent Témé Tan, koji nastupa u sklopu projekata Multikulturalizam u glazbi i Europavox. Odrastao je u Kongu, putovao Brazilom i Japanom, a baza mu je u Belgiji. Njegova se glazba opisuje kao odraz čovjeka koji se osjeća kao kod kuće na četiri različita kontinenta, ali i poštuje tradiciju. Stilski je spoj bossanove, elektropopa i world glazbe. Ranije je najavljen i dolazak velikih izvođača poput Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal, The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes. Cijena trodnevne festivalske ulaznice za INmusic #13 je do 30. ožujka, ili isteka zaliha, 399 kuna, a dnevne ulaznice bit će u prodaji nakon objave festivalskog programa po danima, odnosno u svibnju 2018. godine, ako se festivalske ulaznice prije toga datuma ne rasprodaju. Cijena će ovisiti o programu po danima. Hina

Za suradnju je odabrana mlada pivovara Crafter's koja ima pogon u Dugom Selu

Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike