Kultura
U POVODU MEĐUNARODNOG DANA BOJA

Modul Osam oslikava novi mural u prizemlju MSU
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

ZAGREB

Ove subote u MSU posjetitelji imaju prigodu upoznati umjetnika Miru Petkovića, aka Modula Osam, koji će oslikavati novi mural u prizemlju Muzeja tijekom jutra, nakon čega slijedi i razgovor s njim u 13.30 sati.

U povodu Međunarodnog dana boja, ali i početka proljeća, organizirano je oslikavanje murala kojim će biti unesene vedre boje u prostor dječjeg kutka Muzeja i tako nastaviti s njegovom transformacijom u što ugodnije mjesto za boravak najmlađih posjetitelja.

Ovom će akcijom obilježiti i nagovijestiti buđenje prirode, a time i kreativne inspiracije kojom osmišljavaju buduće projekte kako bi Muzej učinili što zanimljivijim mjestom.

Miro Petkovic aka Modul Osam od 13. se godine aktivno bavi uličnom umjetnošću, tj. graffiti artom, i upravo ga taj oblik vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 25 godina.

Izvanredno se snalazi pri radovima velikih formata (zidnih murala), upravo zbog specifičnosti tehnike koju koristi – zvane aerosol art. Nadahnjuje ga veliki raspon motiva – od estetike lika (tzv. charactera), tipografije pa čak i mrtve prirode... Ipak, ponajviše istražuje i eksperimentira upravo s estetikom slova. Aplicirajući svoje umjetničko ime u raznim varijacijama (ModulOsam, Mod, Osam, Samo, Asom...), na raznim podlogama stvara nove oblike u brojnim, maštovitim stilovima graffiti arta - ističu organizatori. N.Vek.

Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike