Sport
PRVA HMNL

Bez Duvančića u ključnoj utakmici
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Osječke malonogometaše večeras očekuje vjerojatno najvažnija utakmica sezone. U Zrinjevac stiže šibenska Crnica, jedan od izravnih konkurenata Osijek Kelmeu u borbi za plasman u doigravanje. Momčad Marina Smoje u lijepoj je pobjedničkoj seriji. Nanizali su tri uzastopna trijumfa, i time se uključili u bitku za četvrto mjesto. Osim toga, okršaj protiv Crnice važan je i zbog još jednog aspekta. Naime, nakon njega Osječane čekaju susreti s tri prvoplasirane momčadi (odlaze u goste Novom vremenu Apfel, a u Zrinjevac će doći Split Tommy i Futsal Dinamo), gostovanje kod Nacionala u Zagrebu i na koncu slavonski derbi u Slavonskom Brodu. U toj seriji susreta teško je očekivati nekakvu žetvu bodova, pa se zato treba stvoriti zaliha.

- Ako pobijedimo Crnicu računam kako će nam za plasman u doigravanje biti dovoljna još tri ili četiri boda iz tih pet posljednjih utakmica. Obično je za plasman u doigravanje bilo potrebno 30-ak bodova - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Prošle sezone, primjerice, Osječani su u doigravanje ušli kao peti s 29 bodova, a za šesto mjesto, posljednje koje donosi doigravanje, bilo je dovoljno 27. Ove godine, kako se čini, morat će se uzeti više, jer osječka momčad, a koja je trenutačno šesta, već sada ima 24 boda. Uglavnom, bitka za ulazak u doigravanje bit će izuzetno napeta.

Loša vijest za osječku momčad je što će u ovom ključnom razdoblju sezone biti lišena pomoći svog kapetana Gordana Duvančića koji je protiv Uspinjače ozlijedio mišić i čeka ga stanka od oko mjesec dana.

- To je za nas nenadoknadiv gubitak. Jednostavno nemam pravo rješenje kojim bih mogao nadomjestiti Duvančića. Problem je tim veći što Crnica ima u Paviću odličnog “sidraša”. No, iz te kože se ne može. Igramo protiv jake momčadi, ali imamo i mi svoje adute i ideje na koji ih način zaskočiti. Ključna će biti hrabrost i agresivnost. Te dvije stvari dovele su nas do ove pobjedničke serije i to je način na koji trebamo igrati ako ju želimo produžiti - smatra Smoje.

Neigranje Duvančića golem je hendikep, jer on je definitivno “otac i majka” te momčadi, ali koga nema bez njega se mora i može. Imaju Osječani iskusnih igrača u svojim redovima, poput Kajfeša, koji su u stanju popuniti tu prazninu nastalu Duvančićevom ozljedom.

Večerašnji susret u Zrinjevcu počinje u 20 sati. D.Keler

PAROVI 17. KOLA

U 17. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Square (Dubrovnik) - Futsal Dinamo (Zagreb), Albona Potpićan '98 - Nacional Zagreb, Osijek Kelme - Crnica (Šibenik), Uspinjača (Zagreb) - Novo vrijeme Apfel (Makarska), Vrgorac - Brod 035, Alumnus (Zagreb) - Split Tommy

Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek izborio završni turnir, ali i NBC pokal

KRAJ SEZONE: OPERIRAN BOJAN BOGDANOVIĆ

Propao povratak u reprezentaciju?

Najčitanije iz rubrike