Crna kronika
TUŽAN VIKEND U OSIJEKU

Muškarac pronađen mrtav u šahtu, žena u svom stanu
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

OSIJEK

Dvoje ljudi pronađeno je mrtvo tijekom vikenda u Osijeku. U Divaltovoj ulici tijelo 82-godišnjaka pronađeno je u šahtu u njegovu dvorištu, a u stanu u Strossmayerovoj ulici pronađeno je tijelo 66-godišnjakinje.

Osječki profesionalni vatrogasci dobili su dojavu u subotu u 14.55 da je osoba u Divaltovoj ulici upala u šaht te je šest vatrogasaca pojurilo u pomoć. Došavši na mjesto događaja, utvrdili su da je osoba preminula, pa, kako bi se obavio policijski očevid, osobu nisu izvlačili.

- Očevidom je utvrđeno da je 82-godišnjak u petak htio zatvoriti vodu u šahtu, kada je preminuo. Mrtvozornik je utvrdio da je preminuo prirodnom smrću - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U nedjelju u 17.38 operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka dobilo je dojavu da se vlasnica stana u Strossmayerovoj ulici ne javlja te da je potrebno otvoriti vrata njezina stana.

- S dolaskom na mjesto intervencije, u 17.49, u nazočnosti policijskih službenika, specijalnim alatom za otvaranje vrata otvorili smo vrata stana. U stanu smo pronašli preminulu osobu - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U intervenciji su sudjelovala četiri profesionalna vatrogasca, koja su na teren izišla s jednim vozilom.

Ovo su samo neki od tužnih primjera da su Osječani život skončali u samoći. Velik broj mladih otišao je u potrazi za boljim životom u inozemstvo, a drugi se bore sa svakodnevicom pa rijetko posjećuju najstarije članove obitelji, koji sve češće umiru sami.S.Lacić

Sandra LACIĆ
APEL ZA POMOĆ SUSJEDIMA

Dobrosusjedska pomoć uvijek je dobrodošla. Dobro to znaju u Gradskom društvu Crvenog križa Osijek.

- Imali smo nekoliko poziva izravno nama, a jedan smo primili iz Centra 112. Inače, osim što su čistili snijeg i dostavili obroke, volonteri su, nakon što su mu dostavili topli obrok, posjetili jednog starijeg gospodina kako bi se uvjerili da je u redu - ispričao je Denis Ćosić, predsjednik GD Crvenog križa Osijek, te uputio apel za pomoć susjedima i svima onima za koje znamo da žive sami i da si ne mogu priskrbiti hranu i slično, da ih, kupujući za sebe, upitamo imaju li i oni kakve potrebe. “Osim što ćemo na taj način učiniti dobro djelo, nije isključeno i da bi se spriječile situacije poput ove u Strossmayerovoj ulici”, rekao je Ćosić.M. Mihelić

aktivni

VATROGASCI SU DVA PUTA INTERVENIRALI

Možda ste propustili...

OČEVID NAKON POŽARA NA AUTIMA

Neispravne elekrične instalacije uzrok požara

RODITELJI RAZMIŠLJAJU TEK NAKON NESREĆE

Dijete ozlijeđeno jer nije bilo u autosjedalici

ODVJETNICI SE NISU PRIPREMILI

Odgođeno suđenje Zdravku Mamiću

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana