Crna kronika
TUŽAN VIKEND U OSIJEKU

Muškarac pronađen mrtav u šahtu, žena u svom stanu
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

OSIJEK

Dvoje ljudi pronađeno je mrtvo tijekom vikenda u Osijeku. U Divaltovoj ulici tijelo 82-godišnjaka pronađeno je u šahtu u njegovu dvorištu, a u stanu u Strossmayerovoj ulici pronađeno je tijelo 66-godišnjakinje.

Osječki profesionalni vatrogasci dobili su dojavu u subotu u 14.55 da je osoba u Divaltovoj ulici upala u šaht te je šest vatrogasaca pojurilo u pomoć. Došavši na mjesto događaja, utvrdili su da je osoba preminula, pa, kako bi se obavio policijski očevid, osobu nisu izvlačili.

- Očevidom je utvrđeno da je 82-godišnjak u petak htio zatvoriti vodu u šahtu, kada je preminuo. Mrtvozornik je utvrdio da je preminuo prirodnom smrću - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U nedjelju u 17.38 operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka dobilo je dojavu da se vlasnica stana u Strossmayerovoj ulici ne javlja te da je potrebno otvoriti vrata njezina stana.

- S dolaskom na mjesto intervencije, u 17.49, u nazočnosti policijskih službenika, specijalnim alatom za otvaranje vrata otvorili smo vrata stana. U stanu smo pronašli preminulu osobu - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U intervenciji su sudjelovala četiri profesionalna vatrogasca, koja su na teren izišla s jednim vozilom.

Ovo su samo neki od tužnih primjera da su Osječani život skončali u samoći. Velik broj mladih otišao je u potrazi za boljim životom u inozemstvo, a drugi se bore sa svakodnevicom pa rijetko posjećuju najstarije članove obitelji, koji sve češće umiru sami.S.Lacić

Sandra LACIĆ
APEL ZA POMOĆ SUSJEDIMA

Dobrosusjedska pomoć uvijek je dobrodošla. Dobro to znaju u Gradskom društvu Crvenog križa Osijek.

- Imali smo nekoliko poziva izravno nama, a jedan smo primili iz Centra 112. Inače, osim što su čistili snijeg i dostavili obroke, volonteri su, nakon što su mu dostavili topli obrok, posjetili jednog starijeg gospodina kako bi se uvjerili da je u redu - ispričao je Denis Ćosić, predsjednik GD Crvenog križa Osijek, te uputio apel za pomoć susjedima i svima onima za koje znamo da žive sami i da si ne mogu priskrbiti hranu i slično, da ih, kupujući za sebe, upitamo imaju li i oni kakve potrebe. “Osim što ćemo na taj način učiniti dobro djelo, nije isključeno i da bi se spriječile situacije poput ove u Strossmayerovoj ulici”, rekao je Ćosić.M. Mihelić

aktivni

VATROGASCI SU DVA PUTA INTERVENIRALI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNA NESREĆA KOD PETRIJEVACA

Radnika Osijek-Koteksa pregazio i usmrtio njegov automobil Peugeot 308

2

TRAGEDIJA NA RADU U INDUSTRIJSKOJ ZONI U RIJECI

Viličar poklopio i usmrtio 29-godišnjaka

3

DVOJBE U VEZI SA PSIMA NAKON NAPADA NA BEBU U PODRAVINI

Raičković: Sve se svodi na čovjeka i njegov rad sa psima