Kultura
NOVI USPJESI MLADIH GLAZBENIKA

Megi Vujnovac prva, Teo Matković drugi
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

BELIŠĆE/VALPOVO - Čini se da je osvajanje prve nagrade mladog saksofonista Tomislava Slačanca na 56. regionalnom natjecanju puhača Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u Jastrebarskom bila tek uvertira u osvajanje novih vrijednih nagrada učenika Glazbene škole Belišće-Valpovo. Naime, još jednu prvu nagradu u kategoriji rog osvojila je i Megi Vujnovac, učenica 4. razreda Glazbenih odjela pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića, koja se, osvojivši prvu nagradu s 93,60 bodova, plasirala na državno natjecanje.

Njezin profesor Zoran Vlajnić ima dvostruki razlog za slavlje jer je i njegov učenik 3. razreda Teo Matković osvojio u drugoj kategoriji drugu nagradu s 81,4 boda, što je također sjajan uspjeh.

Komentirajući najnovija postignuća učenika svoje škole, ponos i sreću nije skrivala voditeljica Glazbenih odjela Latinka Ruski, rekavši kako su ovakvi rezultati u manjoj školi poput ove novi dokaz i potvrda da se napornim radom sve može postići, bez obzira na to o kako maloj školi je riječ.

- Postignuti su uspjesi odličan stimulans i učenicima i profesorima da se nastave vrijedno pripremati za sljedeću stepenicu – državno natjecanje u ožujku, a primjer su svim mladim glazbenicima da je uz nešto talenta, primjeran rad i zauzimanje – uspjeh zajamčen - kaže voditeljica Ruski. L.A.

Možda ste propustili...

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA OBJAVILO REZULTATE NATJEČAJA

Poznati finalisti za nagradu “Anto Gardaš”

U OSJEČKOM DRŽAVNOM ARHIVU U POVODU 100. ROĐENDANA

Svjedočanstvo o Kniferu u Osijeku i s Osijekom

Najčitanije iz rubrike