Kultura
NOVI USPJESI MLADIH GLAZBENIKA

Megi Vujnovac prva, Teo Matković drugi
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

BELIŠĆE/VALPOVO - Čini se da je osvajanje prve nagrade mladog saksofonista Tomislava Slačanca na 56. regionalnom natjecanju puhača Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u Jastrebarskom bila tek uvertira u osvajanje novih vrijednih nagrada učenika Glazbene škole Belišće-Valpovo. Naime, još jednu prvu nagradu u kategoriji rog osvojila je i Megi Vujnovac, učenica 4. razreda Glazbenih odjela pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića, koja se, osvojivši prvu nagradu s 93,60 bodova, plasirala na državno natjecanje.

Njezin profesor Zoran Vlajnić ima dvostruki razlog za slavlje jer je i njegov učenik 3. razreda Teo Matković osvojio u drugoj kategoriji drugu nagradu s 81,4 boda, što je također sjajan uspjeh.

Komentirajući najnovija postignuća učenika svoje škole, ponos i sreću nije skrivala voditeljica Glazbenih odjela Latinka Ruski, rekavši kako su ovakvi rezultati u manjoj školi poput ove novi dokaz i potvrda da se napornim radom sve može postići, bez obzira na to o kako maloj školi je riječ.

- Postignuti su uspjesi odličan stimulans i učenicima i profesorima da se nastave vrijedno pripremati za sljedeću stepenicu – državno natjecanje u ožujku, a primjer su svim mladim glazbenicima da je uz nešto talenta, primjeran rad i zauzimanje – uspjeh zajamčen - kaže voditeljica Ruski. L.A.

Možda ste propustili...

OSJEČKA PROMOCIJA “EZANA” IVANE ŠOJAT

Roman o ljudima i čovjekovu dobru i zlu

NOVA KNJIGA DRAŽENA BRANDIĆA

Za 30-godišnje pauze pisao i nastupao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

29. IZDANJE KAZALIŠNO-TEATROLOŠKE MANIFESTACIJE

Svakom znanstveniku koji se bavi hrvatskim kazalištem važno je biti sudionikom Krležinih dana

2

U SURADNJI S DOKTORSKOM ŠKOLOM U OSIJEKU

20-ak mladih istraživača glazbe iz osam zemalja

3

ZA KNJIGU "PREDSMRTNI DNEVNIK"

Nagrada "Janko Polić Kamov" pripala Igoru Mandiću