Novosti
SABORSKI ZASTUPNICI:

“Ramljak je preuzeo odgovornost premijera”
Objavljeno 21. veljače, 2018.

Saborski zastupnici mahom su u srijedu izjavljivali kako je ostavka izvanrednog povjerenika Vlade za Agrokor Ante Ramljaka bila očekivana. Predsjednica stranke Glas Anka Mrak Taritaš ustvrdila je da je Ante Ramljak zapravo preuzeo odgovornost premijera Andreja Plenkovića.

“Imate nekih situacija u životu koje su 'win-win', a postoje situacije koje su 'lose-lose'. Ova situacija u životu 'lose-lose' vezana je uz našeg premijera Andreja Plenkovića. Kada preuzmete odgovornost i budete premijer jedne države, odnosno predsjednik jedne vlade, onda morate preuzeti odgovornost za slikanje, i za lijepe stvari i za ružne stvari. Također trebate predvidjeti nekoliko scenarija. U ovom scenariju ništa neće biti dobro. Ramljak je zapravo preuzeo odgovornost premijera, koji je imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a on se sada našao da zapravo sanira štetu i sanirat će je”, komentirala je Mrak Taritaš. Mišljenja je i da cijela ta situacija neće završiti dobro. “Ako nešto otpočetka krene loše, teško da će završiti dobro. Ova cijela priča krenula je loše, obavijena velom tajne, i otvarao se problem na problem, a zapravo još uvijek ne vidimo nikakav rezultat. Prošlo je deset mjeseci i trebali bismo ga već vidjeti, a nismo”, kazala je Mrak Taritaš.

Milorad Batinić (HNS) kaže kako je za njega Ramljakova ostavka očekivana, a njegovoj stranci je u fokusu završetak nagodbe u određenom roku, “na dobrobit svih dionika”.

Nama je ponajprije bitno očuvanje što većeg broja radnih mjesta, nastavak restrukturiranja i funkcioniranje Agrokora u budućnosti, istaknuo je Batinić za HTV.

Arsen Bauk (SDP) za HTV je izjavio kako je bilo jasno da je Ramljakova pozicija, nakon što se saznalo da je kao Vladin povjerenik u Agrokoru angažirao svoju bivšu tvrtku, postala neodrživa.

“Mislim da je samo bilo pitanje kada će se dogoditi njegovo povlačenje. Mi smo predložili zakon kojim bi se ubuduće izvanredne povjerenike tretiralo kao dužnosnike, u smislu Zakona o sukobu interesa, a ovim potezom gospodin Ramljak bio bi daleko ispod te ljestvice koja se očekuje od dužnosnika te vrste, u ponašanju i obnašanju svoje dužnosti. Taj naš zakon još uvijek je u proceduri i očekujemo da ga vladajući podrže pa da nemamo više tu vrstu problema s izvanrednim povjerenicima”, rekao je Bauk. H/D.Pav.

Ivan Vilibor Sinčić

predsjednik Živog zida

PREMIJER TREBA DATI OSTAVKU

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je u srijedu vladu premijera Andreja Plenkovića da zbog širenja političke korupcije i nestabilnosti u zemlji podnese neopozivu ostavku. Prozvao je potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koju smatra izravno odgovornom za stanje u Agrokoru, da je otpočetka davala različite odgovore o tome tko je pisao lex Agrokor. “Na kraju je banalno ustvrdila da je ona pisala taj zakon. To nije iskren odgovor, mi u taj odgovor ne vjerujemo, ona skriva prave autore toga zakona”, rekao je. Plenkovića je pozvao da dođe u Sabor i objasni situaciju, a ako dođe do inicijative za pokretanje opoziva Vlade, Živi zid će je podržati ili sam pokrenuti takvu inicijativu.

Najčitanije iz rubrike