Novosti
DAVOR BERNARDIĆ TRAŽI OSTAVKU

Martina Dalić ne može biti ministrica
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je s konferencije za novinare poručio da Martina Dalić više ne može biti ministrica i da mora otići.

Ustvrdio je to nakon otkrića portala Index prema kojemu je izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak još 20 dana nakon što ga je Trgovački sud na prijedlog Vlade imenovao na tu dužnost bio zaposlenik tvrtke Texo Management, a koja sada od Agrokora dobiva 250 tisuća kuna tjedno za savjetničke usluge. "Martina Dalić više ne može biti ministrica i mora otići jer je Ramljak njezina produžena ruka", ustvrdio je Bernardić, dodavši da ga na toj poziciji drži još samo sporni ugovor o roll-up kreditu. “Ovo je još jedan dokaz da je lex Agrokor legalna pljačka i iznošenje novca iz te tvrtke", kazao je.

Bernardić je podsjetio da je Dalić na prošlotjednoj sjednici Odbora za gospodarstvo rekla da je ona pisala lex Agrokor, a da je premijer Andrej Plenković potvrdio da stoji iza tog "genijalnog uratka", što, po njemu, znači da je premijer potvrdio da stoji iza legalne pljačke u Hrvatskoj.

"Za nas je vrijeme da premijer pokaže odgovornost ili da ode jer nama treba premijer koji donosi odluke i da riješi situaciju u Agrokoru, a ne da se skriva 15 dana", poručio je čelnik SDP-a.

Istaknuo je da još nismo vidjeli plan restrukturiranja Agrokora te pozvao premijera da se obrati zaposlenicima u Agrokoru, njih 27 tisuća, koji cijeloga života ne zarade koliko Ramljak u mjesec dana te im kaže što će poduzeti.

Na pitanje zašto je oporba na sjednici Odbora za gospodarstvo o Agrokoru postavljala "jalova" pitanja, Bernardić je uzvratio da su postavljena manje-više sva pitanja koja su trebala biti postavljena, ali nisu dobili ni jedan odgovor. Lider SDP-a osvrnuo se i na prošlotjedni neuspjeli izbor predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, rekavši da se tada pokazalo da vladajući više nemaju većinu. "Zbog pojavljivanja grama savjesti kod vladajućih nije došlo do izbora predsjednice Povjerenstva", ocijenio je Bernardić.

Bernardić je najavio i da će SDP inzistirati na tome da se izbor za čelnicu Povjerenstva ne može ponavljati, jer bi to bilo nezakonito, nego da se mora raspisati novi natječaj.H

Možda ste propustili...