Mozaik
SURADNJA HRVATSKOG FOTOSAVEZA I FOTOKLUBA VINKOVCI

Kreativna radionica u Centru za rehabilitaciju “Mala Terezija”
Objavljeno 18. veljače, 2018.

U Centru za rehabilitaciju “Mala Terezija” u Vinkovcima održana je dvodnevna kreativna radionica Hrvatskog fotosaveza i Fotokluba Vinkovci.

- Hrvatski fotosavez u svom godišnjem planu ima niz radionica, a u ovoj godini planirano je oko 21. Izuzetno su nam važne radionice s mladima i djecom koja imaju teškoće i tada organiziramo prigodne radionice gdje se brzo vide rezultati, što njih veseli. Prvo smo imali priču na fotopapiru, koristeći razvijače i fiksire te su dobili svoj kemogram koji bio poseban. U drugom su dijelu radionice od tih kemograma rezali i trgali sitne komadiće papira kako bi napravili svoje uskrsno jaje koje je drugačije od ostalih, koristeći fotografiju bez fotoaparata. Radionica je bila dosta zahtjevna za njih, no oni su kroz radionicu stjecali motoričke vještine, a ono što je najljepše, pomagali su si međusobno - rekla je Zlata Medak, voditeljica programa za mlade u Hrvatskom fotosavezu i dopredsjednica Hrvatskog fotosaveza. Korisnici su bili više nego oduševljeni radionicom te su svi bili složni u jednom - voljeli bi da je takva radionica svaki dan u Centru za rehabilitaciju u Vinkovcima. Prema riječima Mirjane Pešec, članice Fotokluba Vinkovci, Skupštine Upravnog odbora i Savjeta za rad s mladima Hrvatskog fotosaveza, uvijek se u jednoj sinergiji može puno toga napraviti.

- Mladi ljudi s različitim vrstama teškoća, od kojih su mnoge vezane uz teškoće u koordinaciji, baš ovakvim radionicama razvijaju svoju kreativnost i pomaže im se u razvoju. Koliko god mladi imali problema zbog svojih teškoća, oni su jako motivirani za rad. U svemu ovome našli su veliko zadovoljstvo, pokazali strpljivost i, ono najbitnije, nitko nije želio odustati. Kad je sve bilo gotovo, svi su bili u čudu što su nešto sami napravili i kad vidite osmijeh na njihovim licima onda vam je to nagrada za uspješnu radionicu. Moram spomenuti da je na radionici bila i moja unuka Lea Stojanović, inače članica Fotokluba Vinkovci, koja je korisnicima pomagala oba dana održane radionice - rekla je Pešec. Predrag Bosnar, tajnik Hrvatskog fotosaveza, istaknuo je odličnu suradnju Fotokluba, Hrvatskog fotosaveza i Centra za rehabilitaciju nizom radionica koje su održane. M.Kokaj.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana