Kultura
JEDNA OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA AKTIVNO PIŠE ZA DJECU

Izašla je 14. priča o Maši
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Sanja Pilić - jedna od najčitanijih autorica u Hrvatskoj, književnica s istaknutim osjećajem za dječju prozu, prigodno je napisala novi nastavak priče o Maši – jednog od najprodavanijih dječjih serijala u Hrvatskoj – “Maša i maškare”. Ovo je 14. priča o 8-godišnjoj djevojčici koja svojim zgodama dodatno uljepšava dječji svijet. U ovom se nastavku Maša silno veseli maškarama i krafnama, no njezini ukućani baš i ne podržavaju njezine ideje.

Da Sanji Pilić posebno zadovoljstvo donosi pisanje o djeci i za djecu, dokazuje serijal priča o Maši koje svake godine marljivo piše.

Maša ide u drugi razred i iznimno je zabavna. Ona je zabavna, svojeglava, katkad i naporna, ali ima osjećaj za bližnje i ne srami se pokazati što osjeća. Ona zna razliku dobra i zla, uči životne poruke i prenosi ih čitateljima.

Maša je razlog zašto djeca čitaju i razlog zašto zavole čitanje, a priče o Maši pisane su za sve početnike u čitanju. Ove iznimno zanimljive i kratke priče idealne su za djecu koja uče čitati i djecu u nižim razredima osnovne škole. Pisane su većim slovima i upotpunjene lijepim, životnim i velikim ilustracijama Nike Baruna. Djeca će se u Mašinim zgodama zasigurno prepoznati i uživat će u njezinim neobičnim zgodama koje su zapravo priče iz njihove vlastite svakodnevice.

Shvaćajući važnost čitanja, Sanja Pilić u svojim pričama otkriva i otvara teme koje su djeci zanimljive. Prednosti redovitog čitanja otvaraju im put za budućnost. Djeca počinju čitati sa razumijevanjem, olakšavaju daljnje školovanje, knjigu sa police sa zanimanjem uzimaju u ruke, čitaju zato što to vole, žele i znaju, te postaju sigurniji u sebe.

Prošle godine ova je hrvatska autorica nagrađena prestižnom Nagradom „Mali princ“ za knjigu „Pošalji mi poruku!“ za najbolju dječju knjigu u regiji, a ista je knjiga zasluženo dobila i Nagradu „Grigor Vitez“. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike