Crna kronika
VATROGASNA INTERVENCIJA U ANTUNOVCU

Izgorio krov i 300 bala slame, svinje spašene
Objavljeno 10. veljače, 2018.

ANTUNOVAC

Plamena buktinja progutala je u petak ujutro pomoćne prostorije u Ulici Hrvatske Republike 40 u Antunovcu. Dojavu o požaru osječki su vatrogasci dobili u 8.32 sata. Već za 13 minuta profesionalni su vatrogasci stigli na mjesto intervencije i zatekli krovište zidanog štaglja u razbuktaloj fazi požara.

- Unutar prostorije bili su svinjci te smo izvukli dvije svinje. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara na građevinski objekt pokraj te širenje požara na traktor i pomoćne priključke koji su se nalazili unutar zapaljenog objekta. Nakon lokalizacije i gašenja dežurstvo i raščišćavanje preuzeli su članovi DVD-a Antunovac. U požaru je oštećen štagalj veličine 32 četvorna metra, a izgorjelo je ili je oštećeno i 11 pari krovnih greda rogova, oko 80 četvornih metara krovišta te 300 bala slame - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

U gašenju požara u Antunovcu sudjelovalo je devet osječkih profesionalnih vatrogasaca koji su na intervenciju odjurili s dva vozila.

- Pripadnici DVD-a Antunovac priključili su se akciji gašenja požara u 9.06 sati. Odmah nakon zaprimljene dojave uputili smo pripadnike JPVP-a Osijek na intervenciju, izvan svog područja djelovanja, znajući da lokalni DVD to ne može odraditi u roku i na način koji zahtijevaju takve intervencije - kazao je Pero Čeman, zapovjednik JPVP-a Osijek.

U intervenciji su sudjelovala i tri pripadnika antunovačkog DVD-a koja su izišla na teren s jednim vozilom.

Sandra LACIĆ
UTVRĐEN UZROK POŽARA U PODRUMU KUĆE U RETFALI

Policija je u četvrtak prijepodne obavila očevid u podrumskim prostorijama obiteljske kuće u Snježničkoj ulici u Osijeku u kojima je dan prije izbio požar. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog propuštanja plina na plinskoj rampi peći za centralno grijanje u podrumu. Plin se zapalio i došlo je do prenošenja i širenja požara na gorive materijale u blizini peći. Potpuno je opožarena prostorija u zapadnom dijelu podruma, prostorija s alatom u sjevernom dijelu podruma, dok je u garaži došlo do začađenja. Materijalna šteta naknadno će se utvrditi, a policija nastavlja rad na utvrđivanju okolnosti izbijanja požara.

istraga

UZOK POŽARA UTVRDIT ĆE SE OČEVIDOM

Možda ste propustili...

PROTIV 19 OSOBA PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG UTAJE POREZA

Oštetili državu za 37 milijuna kuna

OPTUŽNICA PROTIV 38-GODIŠNJAKA

Prijevarom pokušao doći do EU fondova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMETNA NESREĆA U ŠIREM SREDIŠTU OSIJEKA

Poginuo muškarac kod kružnog toka u Vinkovačkoj ulici

2

U PROMETNOJ NESREĆI NA ĐAKOVAČKOJ ZAOBILAZNICI

Poginula mlađa ženska osoba iz Đakova

3

NA ĐAKOVAČKOJ OBILAZNICI

U sudaru šlepera i auta poginula Đakovčanka (28)