Novosti
LISTA KANDIDATA ZA POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA

Predsjednica - Orešković ili Novaković
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Na završnoj listi od devet kandidata za predsjednika i četiri člana Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koja je u petak poslana Saboru, troje je iz sadašnjeg Povjerenstva, ostali su “novi” s više ili manje poznatim biografijama, a predsjednica će se birati između dosadašnje Dalije Orešković i Nataše Novaković.

Iz dosadašnjeg Povjerenstva za novo su predloženi predsjednica Dalija Orešković, zamjenica predsjednice Tatijana Vučetić te član Davorin Ivanjek, a predložila ih je vladajuća većina, kao i Tončicu Božić, Aleksandru Ileković Jozić i Natašu Novaković.

Novaković, kandidatkinja za predsjednicu, pravnica je i direktorica za radne odnose i ljudske potencijale u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, u kojoj je bila i pravna savjetnica glavnog direktora te savjetnica za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala. Prije toga bila je stručna suradnica u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo, viša pravna savjetnica u jednoj banci, pripravnica u odvjetničkom uredu.

Prije izbora za predsjednicu Povjerenstva Dalija Orešković radila je kao odvjetnica, pravnica je s položenim pravosudnim ispitom.

Oporba u Povjerenstvo predlaže Antoniju Petričušić, Duju Prkuta i Dragana Zelića.

Predsjednika i članove Povjerenstva Sabor bira tajnim glasovanjem, a uvjet je da dobiju većinu glasova svih zastupnika, dakle 76 glasova. Biraju se na pet godina, a na svoju dužnost mogu biti izabrani najviše dva puta. H