Ekonomija
NASTAVAK POTICANJA PROIZVODNJE

Kreće ugovaranje nove sjetve duhana
Objavljeno 9. veljače, 2018.
U proteklih deset godina vrijednost otkupljene proizvodnje porasla je više od trećine, a otkupna cijena uvećana 54 %

U Hrvatskim duhanima kreću s ugovaranjem nove sezone sadnje duhana. Plan je ove godine povećati količinu ugovorenog duhana i njegovu kvalitetu, jer je otkup kvalitetnog duhana u sklopu grupacije British American Tobacco (BAT), unutar koje tvrtka posluje, zajamčen, javili su iz te tvrtke.

Kako navode ukupna vrijednost duhana prošle otkupne sezone dosegla je 95 milijuna kuna, čime je nastavljen rast vrijednosti proizvodnje duhana u Hrvatskoj, a ističu i da je u proteklih deset godina vrijednost proizvodnje duhana koju su otkupili porasla za više od trećinu, dok su prosječnu otkupnu cijenu za kooperante povećali za čak 54 %.

- Ove godine obilježavamo 60 godina poslovanja i iznimno sam ponosan što nastavljamo tradiciju razvoja proizvodnje duhana u ovom kraju. Vjerujemo da duhan i u idućim godinama može osiguravati kvalitetnu egzistenciju velikom broju obitelji, a svojim smo kooperantima i dalje stabilan partner. Jamčimo siguran otkup, preko financijskog praćenja tokom proizvodnog ciklusa i raznih edukativnih programa pa do dugoročnih ulaganja u opremu i sustave za navodnjavanje, izjavio je Zlatko Pleša, predsjednik Uprave Hrvatskih duhana.

Iz Hrvatskih duhana navode i kako svake sezone različitim programima kratkoročnog financiranja proizvodnje svoje proizvođače podrže s više od 60 milijuna kuna, a izdani dugoročni krediti kojima se financira nabava opreme i razna ulaganja, iznose gotovo šest milijuna kuna.

“Uz financijska ulaganja i siguran otkup u sklopu programa rada s proizvođačima na razini BAT-a domaćim proizvođačima osiguravaju prenošenje najnovijih znanstvenih i praktičnih saznanja, kao i tehnologija proizvodnje. Edukacija temeljena na najboljoj svjetskoj praksi povećava prinose i kvalitetu duhana”, navode iz Hrvatskih duhana.

Zdenka RUPČIĆ
VIROVITIČKI DUHAN PLASIRAJU U TVORNICE DILJEM ZAPADNE EUROPE

Hrvatski duhani imaju 165 zaposlenih tijekom cijele godine i posjeduju jedan od najmodernijih pogona za obradu duhana u Europi. Otkupljen duhan s hrvatskih polja obrađuje se u pogonu za obradu duhana u Virovitici i plasira u tvornice za proizvodnju duhanskih proizvoda diljem zapadne Europe, kao i u domaću tvornicu u Kanfanaru.

Možda ste propustili...

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu

Najčitanije iz rubrike