Regija
26. OCJENJIVANJE VINA

Šampion - Merlot Tihomira Kolembusa
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

FERIČANCI - Udruga vinograda, vinara i voćara Feričanci i vinarija Feravino bili su domaćini ovogodišnjeg, 26. ocjenjivanja mladih vina vinara feričanačko-našičkog vinogorja. Dodjela priznanja i tradicionalna izložba ocijenjenih vina u ozračju obilježavanja Feričanačkog vinca održana je u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora.

Damir Završki, predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara, istaknuo je kako je od 36 uzoraka vina ocijenjeno njih 26, od čega je pet u kategoriji zlatnih, 15 srebrnih i šest brončanih.

Najbolje je ocijenjeno vino i šampion crno suho vino Merlot berba 2017. Tihomira Kolembusa iz Našica. Zlatna nagrada za najbolje rose vino pripala je Stipi Jurčeviću iz Feričanaca, a zlatni u kategoriji bijelog vina je Muškat vlasnika Ante Bajića iz Đurđenovca.

- Ukupna je ocjena da su crna i rose vina nešto bolja, a bijela vina lošija. Prošla godina bila je dobra što se tiče sladora, a kiseline su bile nešto manje te će trebati više vremena za sazrijevanje. Bitno je naglasiti da su ovo mlada vina, koja se mijenjaju iz tjedna u tjedan i da vinari ne trebaju biti razočarani ocjenama. Svim vinarima moramo odati priznanje, a prava slika vina znat će se tek u kolovozu – rekao je Damir Završki, predsjednik feričanačke Udruge vinogradara, vinara i voćara.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike