Mozaik
BOOKING.COM DODIJELIO NAGRADE “GUEST REVIEW” ZA 2017.

Hrvatska na drugom mjestu zemalja s najvišim ocjenama
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najširim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, nagrađuje svoje partnere, vlasnike smještajnih objekata koji kontinuirano pružaju gostima odlično korisničko iskustvo i dodjeljuje im nagradu Guest Review Award 2017. Na temelju više od 140 milijuna recenzija, ove godine nagradu dobiva 549.937 smještajnih objekata u 218 zemalja i teritorija, među kojima je ove godine i nekoliko novih zemalja: Kuba, Ekvatorijalna Gvineja i Liberija. Zemlje s najviše nagrada su Italija, Francuska, SAD, Španjolska, Njemačka, Hrvatska, Velika Britanija, Poljska, Rusija i Grčka. Prvi put apartmani zauzimaju prvo mjesto ispred hotela kao najnagrađivanija vrsta smještajnih objekata i čine 30 % svih nagrađenih objekata u 2017. Zapravo četiri od pet najnagrađivanijih vrsta smještajnih objekata ne uključuje tradicionalni hotel. Ovaj kontinuirani interes korisnika za jedinstvenim boravcima i iskustvima vidljiv je i u nedavnom istraživanju koje je Booking.com proveo na uzorku od 19.000 putnika iz 26 zemalja, u kojem jedan od tri (33 %) putnika tvrdi da bi u 2018. radije boravio u privatnom smještaju nego u hotelu. Također, jedan od pet (21 %) putnika tvrdi da bi u nadolazećoj godini razmislio o dodavanju vlastitog doma na stranicu za rezervaciju smještaja. Uz 40 % putnika koji u 2018. žele boraviti u vrsti smještajnog objekta u kojoj prije nisu bili, potražnja i interes za raznolikim izborom smještajnih objekata ostaje jaka.

U Hrvatskoj je nagradu dobilo 24.395 objekata svih vrsta s ukupnom prosječnom ocjenom recenzija od 9,0. Također, 243 objekata ostvarilo je savršenu ocjenu 10, što pokazuje njihovu predanost cilju da korisnicima omoguće nezaboravan boravak. U top 20 najnagrađivanijih gradova Hrvatska se našla s čak četiri – Split koji se nalazi na drugom mjestu odmah nakon Rima, Zadar i Dubrovnik koji se nalaze na 9. i 10. mjestu i Zagreb koji se nalazi na 19. mjestu. Prema broju dobivenih nagrada Hrvatska se ove godine popela s 9. (2016.) na 6. mjesto.

- Više od 140 milijuna recenzija dostupnih na Booking.comu autentična su iskustva stvarnih gostiju. One ne samo da pomažu putnicima da pronađu idealan smještajni objekt nego i pružaju vlasnicima smještajnih objekata aktualne i svježe povratne informacije koje mogu pozitivno utjecati na njihovo poslovanje. Ovim nagradama čestitamo, zahvaljujemo i odajemo počast jedinstvenoj skupini pravih junaka na području uslužnih djelatnosti, našim partnerima, koji svakodnevno predano rade kako bi svim putnicima osigurali izvrsno korisničko iskustvo i dragocjene uspomene s putovanja - kaže Peter Verhoeven, globalni direktor odjela Partner Services u Booking.com-u. T.K.

Split, Zadar, Dubrovnik i Zagreb nalaze se u top 20 najnagrađivanijih gradova svijeta

Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

HRT: KULTNA EMISIJA 27. TRAVNJA

"Dobro jutro, Hrvatska" slavi svoj 32. rođendan

Najčitanije iz rubrike