Sport
MIOČIĆ OSTAO NA TRONU

Ima i važnijih stvari od biti prvak, postat ću otac i presretan sam
Objavljeno 21. siječnja, 2018.

Američki borac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić obranio je naslov svjetskog UFC prvaka u teškoj kategoriji nakon što je na bodove u Bostonu svladao izazivača, Kamerunca s francuskom putovnicom Francisa Ngannoua.

Miočić je treći put obranio pojas UFC prvaka, što do sada nije ostvario ni jedan teškaš. U pet rundi bio je uvjerljivo bolji od Ngannoua, kamerunskog “Predatora”, koji je uoči meča imao veliku podršku UFC-a i slovio za favorita. Gurali su ga ljudi koji vode UFC, u prvi plan su ga gurale i kladionice, ali u kavezu nije bilo dvojbi. Tamo ga je prema porazu gurnuo vatrogasac iz Clevelanda, naš Stipe. Jedan pod najopasnijih udarača u MMA-u pao je pred Miočićevim razornim naletima, pred dominacijom i udarcima za koje nije imao odgovor. Stipe je uoči borbe mirno poručio: “Ući ću u kavez, odraditi posao i izići kao prvak.” I unatoč svima i svemu, to je i napravio.

Najiščekivaniji teškaški meč posljednjih godina počeo je - brutalno. U prvoj rundi padali su udarci, na podu se našao i Kamerunac, bilo je aperkata, direkta, low-kickova..., a kraj su obojica dočekala na nogama. Ngannou je već nakon druge runde izgledao poprilično iscrpljeno, dok je Miočić mudrom taktikom samo povećavao prednost. Kamerunac je na kraju izdržao svih pet rundi, ali nije imao nikakve izglede za naslov.

- Mislim da sam malo podcijenio Miočića. Iznenadio me je, vrlo je pametan i taktički izvrstan borac. Odradio je odličnu borbu - rekao je nakon poraza Ngannou.

“Stipe, Stipe!” orilo se bostonskom dvoranom u kojoj je američki Hrvat pokazao i dokazao tko je najbolji i najjači u “kraljevskoj disciplini”. Statistika nekada može prevariti, ali u Miočićevu slučaju otkriva koliko je bio dominantan. Borbu je završio s čak 200 udaraca naspram Ngannouovih mršavih 33.

Nakon borbe Stipe se nije razmetao velikim rječima, nije se hvalio kako je namlatio suparnika, nego je jednostavno poručio:

- Ne zanima me što se događa. Želim samo otići kući svojoj ženi. Odmoriti se i uživati. Znate, ima važnijih stvari, evo supruga i ja dobit ćemo bebu. Postat ću otac, i presretan sam zbog toga.

Miočić je odradio veliku borbu, nije nokautom srušio suparnika, ali je upisao veliku pobjedu. Pokazao je UFC-u i njegovim čelnicima tko je najbolji teškaš današnjice. I svih vremena. I. Liović

Dana White

šef UFC-a

Kada imate pojas i najviše obrana u povijesti, kada imate takvu statistiku kao što ima Stipe, teško je ne zvati ga najboljim ikad

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike