Sport
SLAVLJE FRANCUZA I NIJEMACA

Taj čovjek uopće ne razumije igru. Baš katastrofa
Objavljeno 17. travnja, 2024.
Nova nogometna večer i novi spektakl. Uzvratne utakmice četvrtfinala u utorak navečer u Španjolskoj i Njemačkoj bilo je užitak gledati, a radovali su se igrači i navijači Paris Saint-Germaina i Borussije Dortmund. PSG i Borussia izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u fantastičnim uzvratnim susretima četvrtfinala pobijedili Barcelonu sa 4:1, odnosno Atletico Madrid sa 4:2.

PSG je u prvom susretu kod kuće izgubio 3:2 od Barcelone, no u uzvratu u Španjolskoj Francuzi su slavili 4:1, te s ukupnim rezultatom 6:4 izborili polufinale. Parižani su posljednji put igrali u polufinalu LP-a 2021., sad su opet među četiri. Pogotke za pobjedu pariškog sastava zabili su Ousmane Dembele (39), Vitinha (54) i Kylian Mbappe (89, 61 - 11 m), a za Barcu strijelac je bio Raphina (12). Domaćin je od 29. minute igrao bez isključenog Ronalda Arauja, a u 56. minuti na tribine je morao i trener Xavi Hernandez, koji sad riga vatru na rumunjskg suca Istvana Kovacsa.

- Barca će pokušati opet. Odigrali smo jako dobru sezonu Lige prvaka i iduće ćemo pokušati ponovno. S deset igrača jako je teško igrati s PSG-om. Šteta što nam je cijeli posao ove sezone završio ovako samo zbog jedne odluke. Volio bih da sam mogao protiv Luisa Enriquea igrati 11 na 11. Dok smo bili ravnopravni, bila je to sasvim druga utakmica. Rekao sam sucu da je donio jako lošu odluku kad je isključio Arauja. Sudac ne razumije igru. Katastrofa. Ne volim govoriti o sucima, ali ta nas je odluka dotukla - kaže trener katlonske momčadi Xavi, koji je i sam završio susret prije njegova kraja. U 56. minuti počeo je divljati uz aut-liniju i ispred četvrtog suca nogom je udario reklamu Lige prvaka. Kovacs mu je odmah pokazao crveni karton i poslao ga na tribine.

Barcelona je završila svoj put u Ligi prvaka, kao i još jedan španjolski predstavnik - Atletico Madrid. PSG će u polufinalu igrati protiv Borussije Dormtund, koja je sa 4:2 porazila Atletico Madrid, nadoknadivši 1:2 poraz iz prve utakmice. I to je bila sjajna utakmica, za njemački sastav golove su zabili Julian Brandt (34), Ian Maatsen (39), Niclas Fullkrug (71) i Marcel Sabitzer (74), a za goste Mats Hummels (49-autogol) i Angel Correa (64). I. Li.
Možda ste propustili...

I U MAKSIMIRU TRLJAJU RUKE

Olmo bi najradije kući

HAJDUK OSTAO NA TREĆEM MJESTU LJESTVICE

Pobjeda Hajduka protiv Rudeša na praznom Poljudu

Najčitanije iz rubrike