Mozaik
FILMSKI FESTIVAL U TRSTU

Šerbedžiji prestižna nagrada Eastern Star
Objavljeno 21. siječnja, 2018.

U sklopu 29. izdanja prestižnog Filmskog festivala u Trstu i ove godine bit će dodijeljena specijalna nagrada Eastern Star 2018., a dobitnik je naš proslavljeni filmski i kazališni glumac, redatelj, glazbenik i pisac Rade Šerbedžija. Ovo priznanje Filmski festival u Trstu dodjeljuje treću godinu zaredom za „izražajan karakter u filmskoj industriji koji kroz svoj rad pridonosi sastavljanju mostova između istoka i zapada“. Prethodne dvije godine nagrada je pripala glumicama Iréni Jacob i Monici Bellucci.

Direktori festivala, Fabrizio Grosoli i Nicoletta Romeo, izjavili su kako im je “iznimna čast dodijeliti nagradu Radi Šerbedžiji, kao jednom od najpopularnijih i najsvestranijih glumaca na internacionalnoj sceni, koji je stvarao na cijelom prostoru nekadašnje Jugoslavije, Italije i drugih zemalja, surađujući s vrhunskim redateljima poput Stanleya Kubricka (Eyes Wide Shut), Johna Wooa (Mission: Impossible II) i Clinta Eastwooda (Space Cowboys).”

- No, nagrada je pripala Šerbedžiji ne samo zbog njegovog umjetničkog angažmana, nego i zbog njegovog zalaganja za civilno društvo te hrabrog i beskompromisnog suprotstavljanja ratu – istaknuli su.

Filmski festival u Trstu održava se od 19. do 28. siječnja, a nagrada Eastern Star Šerbedžiji je svečano uručena 20. siječnja u kazalištu Miela u Trstu. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike