Novosti
PROBLEMI S NAPLATOM

Ina obustavlja opskrbu Petrokemije prirodnim plinom
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

Iz kutinske Petrokemije izvijestili su da će Ina od četvrtka, 18. siječnja obustaviti opskrbu prirodnim plinom toj kutinskoj tvrtki zbog problema s naplatom dosad isporučenih količina. Kako je priopćeno u srijedu iz Petrokemije, Uprava društva je uz suglasnost Nadzornog odbora poduzela operativne mjere kojima je osigurala da drugi dobavljač prirodnog plina Prvo plinarsko društvo (PPD) preuzme isporuku svih potrebnih količina prirodnog plina za nesmetani rad tvornice u sljedećem razdoblju od sedam dana.

“Proizvodnja i isporuka mineralnog gnojiva teći će nesmetano u količinama i dinamici kako je dogovoreno s kupcima. Isto tako osigurane su i ostale sirovine za podmirenje proizvodnje. Uprava će tijekom sljedećih sedam dana dati nove informacije oko stanja u društvu”, navodi se u priopćenju.

Ranije su iz Sindikata EKN Petrokemije, Sindikata DEMOS-HUS Petrokemije i Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije priopćili da su neslužbeno saznali da od 18. siječnja, u 6 sati Ina obustavlja isporuku plina Petrokemiji. V. d. predsjednika Sindikata EKN-a i zamjenik predsjednika NO-a Petrokemije Željko Klaus rekao je Hini kako je NO Petrokemije obaviješten da postoji mogućnost za obustavu isporuke plina, ali sada je najvažnije da se ne stvara panika koja bi mogla naštetiti poslovanju Petrokemije. “Ako se to i dogodi, Petrokemija može nastaviti raditi bar još desetak dana, a svi potrošači dobit će naše proizvode”, kaže Klaus.

Iz Prvog plinarskog društva u srijedu su potvrdili da nastavljaju isporuku plina kutinskoj Petrokemiji te kazali da prate situaciju i sudjeluju u aktivnom traženju rješenja. H