Novosti
POSJET MINISTRA OBRANE UKRAJINE:

Remont MIG-ova nije priveden kraju
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

Ministar obrane Ukrajine Stepan Poltorak rekao je u utorak u Zagrebu nakon sastanka s hrvatskim kolegom Damirom Krstičevićem, s kojim je razgovarao o obrambenoj suradnji, da je pristaša poštovanja svih ugovornih obveza i nakon povratka u domovinu razgovarat će o nezadovoljavajućem remontu hrvatskih MiG-ova. Dvojica ministara obratila su se novinarima nakon sastanka o suradnji obrambenih industrija na kojem je tema bio i problem MiG-ova.

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Krstičević ukrajinskog je kolegu upoznao s teškoćama 12 hrvatskih zrakoplova koji su u srpnju 2015. došli s remonta u Ukrajini i samo su tri u funkciji, zbog čega je u Hrvatskoj pokrenut sudski proces protiv odgovornih. “Pristaša sam obveza izvršavanja svih ugovornih obveza”, rekao je ministar Poltorak u izjavi novinarima.

Sporazum iz 2014. koji je bio potpisan između hrvatske tvrtke i Ukrajine “nije potpuno izvršen”, i to na “štetu hrvatske strane”, rekao je Poltorak.

Ministarstvo obrane nije bilo uključeno u taj ugovor remonta, rekao je Poltorak i najavio da će “pozorno proučiti” to pitanje nakon povratka u Ukrajinu i razgovarati s predstavnicima tvrtke. Poltorak je rekao da će o MiG-ovima izvijestiti na najvišoj razini. Ukrajina ima velika iskustva u modernizaciji i obavila je desetke modernizacija čime su poboljšane tehničke karakteristike borbenih zrakoplova, rekao je. Hrvatski mediji tvrdili su da su na MiG-ovima koje je Hrvatska zaprimila od Ukrajine "prekucani" serijski brojevi jer ne odgovaraju dokumentaciji zrakoplova ni brojevima koji su navedeni u ugovoru o remontu, kao i da ugrađeni dijelovi zrakoplova ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji. Na novinarsko pitanje o kupnji novih borbenih zrakoplova Krstičević je podsjetio da je Hrvatska jesenas dobila četiri ponude za nabavu višenamjenskih borbenih zrakoplova od Sjedinjenih Država, Izraela, Grčke i Švedske i da će o tome donijeti odluku.H

Možda ste propustili...

TRI ZRAKOPLOVA I HELIKOPTER POMAŽU VATROGASCIMA

Kanaderi još gase požar kod Otrića

PETICIJU POTPISALO 150.000 EUROPSKIH GRAĐANA

Pritisak na agrarnog diva da odbaci sredstva opasna za pčele

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSJEČNA MIROVINA KOJU HRVATI PRIMAJU IZ INOZEMSTVA IZNOSI 2050 KN

Austrijanci isplaćuju 14
mirovina, a u Njemačkoj
u staž ulazi i studiranje

2

POLICIJA UPOZORAVA NA PRIJEVARE PRI "IGRAMA" NA FACEBOOKU

Prevarantima poslali kopije osobnih iskaznica jer su mislili da će dobiti nekakvu nagradu

3

KOD SPOMEN OBILJEŽJA U NEMETINU

Obilježena 26. obljetnica najveće razmjene ratnih zarobljenika