Osijek
HUMANITARNA UDRUGA RIJEKA LJUBAVI

Počinje podjela “paketa života” i traje do kraja siječnja
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

Volonteri Rijeke ljubavi i s predsjednicom Šteficom Čučak svaki dan uviđaju i upozoravaju koliko je siromaštvo stresno za ljude koji se nalaze u potrebi za usluge koje im ta osječka humanitarna udruga pruža.

- Siromaštvo čovjeka ponižava, to je najgori oblik nasilja, a ne poznaje granice dobi, spola, vjere ili religije. Stoga poručujem da i nadalje vodimo brigu da se nakupi dovoljno hrane, a naši vjerni dobrotvori i donatori ne posustaju. Na veliku radost Rijeke ljubavi i korisnika obitelji u socijalnoj potrebi ispunili smo plemeniti cilj, kad su planovi naših akcija sličili na nedostižne snove. Čudo se dogodilo, veliki humanitarni lanac dobrote obuhvatio je cijelu Lijepu Našu. Sva mladost se pokrenula, dragi nam donatori, prijatelji, iseljeništvo i mediji pokrenuli su rijeku ljubavi prema ljudima kojima je pomoć potrebna u hrani i financijskoj potpori. Ova snaga ljubavi i dobrote želi nam vratiti vjeru u čovjekovu plemenitost, ulijeva snagu za naš rad i naše akcije čine javnom, plemenitom i toplom dostojnim čovjeka - kaže Čučak.

Molim, kaže, korisnike Rijeke ljubavi da ne moraju stajati satima u redu prije podjele “paketa života”. “Nema potrebe stvarati gužvu, izbjegavajmo situacije da zbog toga preranog stajanja ili stresa ljudima pozli. Tako ćemo napraviti samo suprotno od onoga što želimo. Znam da ljudi strahuju da možda neće biti dovoljno hrane, ali nema potrebe da se satima stoji u redu, jer će se hrana dijeliti do kraja mjeseca. Podjela počinje 10. siječnja (srijeda), od 10 do 14 sati svaki dan do kraja mjeseca, a bit će uključene i higijenske potrepštine koje su donacija Violete. Obitelj bez obzira na broj članova prima jedan paket koji će sadržavati 15 proizvoda: ulje, brašno, šećer, grah, pašteta, tijesto, krumpir, rajčica, slanina, pučka kobasica, jaja, džem, mlijeko, riža i higijenske potrepštine”, kaže Štefica Čučak. D. Pejić

Možda ste propustili...

UČENICI “RUĐERICE” IZLAŽU U GISKO-U

Umjetna inteligencija u srednjoškolskoj lektiri

DANI EUROPE NA PRAVNOM FAKULTETU

U fokusu izbori članova u Europski parlament

Najčitanije iz rubrike