Osijek
MATICA UMIROVLJENIKA BILJE

Uživaju u pjevanju, izložbama, igrama, besplatnoj kavi...
Objavljeno 9. svibnja, 2024.
Umirovljenicima iz Općine Bilje tri je dana otvoren poludnevni boravak u bivšoj Kadulji
Uz veliku potporu Općine Bilje umirovljenici s tog područja dobili su prostor u kojem se smjestila Matica umirovljenika Bilje. Načelnik Željko Cickaj kaže da su otvorili prostor u koji umirovljenici mogu dolaziti kako bi aktivnije provodili svoje vrijeme u zajedničkim aktivnostima, bilo da je riječ samo o druženju ili u nekim društvenim ili sportskim aktivnostima primjerenima njihovoj dobi.

- Našim dragim članovima, umirovljenicima, otvoren je poludnevni boravak u našim prostorijama na novoj lokaciji u Bilju, kralja Zvonimira 2 (bivša trgovina Kadulja). Za sada ćemo biti otvoreni utorkom, četvrtkom i subotom od 9 do 12 sati. Poziv je ovo na druženja na kojima ćemo moći popiti besplatno kavu ili čaj, kartati se, igrati šah, društvene igre, pikado… - pozivaju iz Matice umirovljenika Općine Bilje i navode da sve to nije samo za njihove članove već za sve umirovljenike.

Zadovoljna ovom inicijativnom, Ljubica Kresić-Stanković poručuje: "Bravo za Općinu Bilje i načelnika. To bi trebao biti drugima primjer i uobičajena pojava u svim općinskim prostorijama u svim baranjskim selima. Umjesto što stoje zaključane, ljudima bi stvorile ugodu i radost, mogućnost komunikacije…", navodi Krešić-Stanković.

Inače, riječ je o prostoru koji je višestruko iskoristiv. Tako se, osim druženja, prostor koristi i za okupljanja o raznim spomendanima, kulturnim sadržajima, probama umirovljeničkog pjevačkog zbora, mjerenjima tlaka, zdravstvenim radionicama… Jedna je od aktivnosti biljskih umirovljenika bila organizacija, zajedno s Općinom Bilje i Turističkom zajednicom Općine Bilje - Kopački rit, izložbe slika Etelke Toth iz Kopačeva.

Darko Pejić